Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриє представництво в Києві. Про це йдеться у підписаній в Люксембурзі угоді між Україною та ЄІБ. Як повідомляє прес-служба банку, підписана угода поліпшить можливості банку швидше відповідати на фінансові потреби державних і приватних клієнтів, а також посилить співпрацю з місцевими інститутами і партнерами в Україні. З початку співпраці України з ЄІБ банк надав Україні кредити загальною сумою 465,5 млн. євро. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". Європейський інвестиційний банк - державна фінансово-кредитна установа Європейського союзу для фінансування розвитку відсталих європейських регіонів у формі довгострокових кредитів. Створено в 1958 р. для надання кредитів на спорудження та реконструкцію об'єктів, які становлять інтерес для країн ЄС. Статутний капітал формується з внесків країн-учасниць і становить 163,7 млрд. євро. Головний офіс розташований у Люксембурзі.

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу ТОВ "КБ" Фінансова ініціатива "(м. Київ) з рівня uaВВ + до рівня uaВВВ-. Агентство також підвищило довгострокові кредитні рейтинги випусків відсоткових облігацій (серія А і серія В ) на суми 50 млн. грн. та 250 млн. грн. відповідно строком обігу 5 років з рівня uaВВ + до рівня uaВВВ-. Прогноз рейтингів - стабільний. Підвищенню кредитного рейтингу сприяло продовження термінів використання коштів, залучених від НБУ (2,8 млрд . грн., строком до 2013 р.) та очікуване збільшення статутного капіталу з боку основних акціонерів в 2010 р. (http://elvisti.com)

"VAB Банк" 14 червня здійснив часткове погашення єврооблігацій у відповідності з умовами домовленостей, досягнутих з інвесторами в березні цього року. Сума виплати склала 10% обсягу єврооблігацій власників, які проголосували на користь рішення про зміну умов випуску. Згідно з новими умовами, термін погашення єврооблігацій продовжено на 4 роки до 14 червня 2014 р., ставка купона збільшена з 10,125% до 10,5%. Крім того, з 14 червня змінюється графік виплати купонів - з піврічного на щоквартальний. Також 14 червня "VAB Банк" виплатив шостий купон у розмірі 6,3 млн. дол (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований у 1992 р. Згідно даних НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена 150 відділеннями в Україні, а також представництвом в м. Будапешт (Угорщина). Станом на 1 січня 2010 р. регулятивний капітал банку склав 1 млрд. 195 тис.грн, обсяг чистих активів - 7,3 млрд.грн.