Вкладники Ощадбанку СРСР зможуть отримати компенсації держави через банкомати. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров у програмі "Випробування для влади" на Першому національному телеканалі. За його словами, виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР будуть розтягнуті в часі. Також він повідомив, що Нацбанк працює над створенням системи видачі вкладникам депозитних карток, на які будуть перераховані компенсаційні кошти. "І у кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат, зняти цю тисячу і витратити (це його право), чи то зберегти цю тисячу на зручних умовах на своєму депозиті й отримати хороший відсоток з цього", - сказав М.Азаров. Він також повідомив, що на виконання соціальної програми необхідно близько 25 млрд.грн. За його словами, вже на початку квітня цього року уряд розгляне законопроект про внесення змін до держбюджету-2012 у зв'язку з новими соціальними ініціативами президента. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". 7 березня в час розширеного засідання Кабінету міністрів України президент України Віктор Янукович доручив з 1 червня і до кінця 2012 р. провести часткову компенсацію за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР. Тоді ж В.Янукович заявив про те, що в рамках програми іпотечного кредитування з травня розпочнеться надання іпотечних кредитів терміном на 10-15 років під 2-3% річних.

Портфель депозитів юридичних осіб "VAB Банку", включаючи поточні рахунки і рахунки до запитання, в лютому цього року збільшився на 6% і досяг 1 млрд. 430 млн. грн. на 1 березня. При цьому приріст депозитів корпоративних клієнтів у "VAB Банку" з початку року склав 36%. Середня терміновість розміщення коштів підприємств у новому портфелі банку перевищила 10 місяців. "Компанії намагаються раціонально використовувати вільний ресурс, і розміщення коштів на депозитному рахунку - один з найменш ризикових на сьогодні і найбільш прибуткових варіантів для такого інвестування. При цьому будь-яка пропозиція про фінансове партнерство оцінюється насамперед з точки зору якості виконання зобов'язань і тих можливостей, які воно відкриває компанії", - зазначив заступник голови правління, директор з корпоративного бізнесу "VAB Банку" Олексій Саливон (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена ​​150 відділеннями в Україні, а також представництвом у м. Будапешт (Угорщина).

Банк "Київ" у січні-лютому 2012 р. отримав позитивний фінансовий результат у сумі 2,79 млн.грн. За підсумками 2011 р. позитивний фінансовий результат банку склав 16,25 млн.грн. Кредитний портфель банку на 1 березня склав 1 712,14 млн.грн., у тому числі кредити юридичних осіб - 1 262,41 млн.грн., кредити фізичних осіб - 449,73 млн.грн. Кошти клієнтів на 1 березня 2012 р. складе 653,46 млн.грн., чисті активи - 2 512,14 млн.грн., показник рентабельності активів - 0,65%. У лютому 2012 р. незалежне уповноважене рейтингове агентство "IBI-Rating" поліпшив кредитний рейтинг банку до рівня uaBB + з прогнозом "стабільний". Раніше кредитний рейтинг банку був встановлений на рівні uaBB з прогнозом "у розвитку". (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "АКБ "Київ" засноване 1993 р. Банк надає повний спектр послуг приватним та корпоративним клієнтам. Роздрібна мережа банку налічує більше 60 відділень в 11 областях України, в тому числі в Києві й області - 48 відділень. Частка держави в статутному фонді банку становить 99,94%.