Салтовский хлебозавод поднял цены на хлебПАТ "Хлібозавод "Салтівський" (Харків) підняло ціни на чорний хліб "Дарницький", до складу якого входить житнє і пшеничне борошно. Про це повідомили в торговельній мережі заводу. "Дарницький", який відноситься до соціальних сортів хліба, здорожчав на 20 копійок і коштує тепер у торговельній мережі Салтівського хлібозаводу 4,99 грн.

За даними торговельної мережі, здорожчала ще низка видів хліба, зокрема, "Орільський", який виробляється з пшеничного борошна вищого і першого ґатунків (вага - 0,55 кг). "Орільський" здорожчав на 50 коп. і тепер коштує 3 грн.

Як зазначили в торговельній мережі, завод увів у продаж нові соціальні сорти хліба під маркою "Добрий". Вартість всіх видів цього хліба - 2,4 грн., вага - 0,55 кг.

У прес-службі заводу готують коментар з приводу нововведень. Свої коментарі пообіцяли дати і в прес-службі Харківської облдержадміністрації.

Також здорожчав хліб виробництва Кулиничівський хлібозаводу. Як повідомили в торговельній мережі хлібозаводу, вчора здорожчав хліб деяких сортів, зокрема, хліб "Дорожній" і хліб пшеничний-"цеглинка". До здорожчання "цеглинка" коштувала 2,5 грн. , тепер - 3 грн., "Дорожній" здорожчав на 20 коп. і коштує 4,45 грн.

Довідка "SQ". Хлібозавод "Салтівський" уже підвищував ціни на хлібобулочні вироби у першому півріччі минулого року. Як заявляв раніше генеральний директор "ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський" Андрій Раєнок, підприємство вже два роки намагається тримати ціну на соціальні сорти на одному рівні, знаходячи певні компроміси. "Будемо намагатися і в майбутньому, але показники економіки дуже негативні. За останній рік ціна на борошно першого ґатунку зросла на 11,5%, на борошно вищого ґатунку - на 7,1%, дорожчає електроенергія. Рано чи пізно доведеться приймати певні рішення" , - повідомив Раєнок.

У листопаді 2012 р. обласний теруправління Антимонопольного комітету рекомендувало підприємству утриматися від встановлення неконкурентних цін.

Хліб "Дарницький" виробляють на Харківському хлібзаводі № 3, який входить до структури ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський".