"Приватбанк" запустив комплексну програму навчання еквайрингу для співробітників торгово-сервісних підприємств. З листопада всі касири торговельних точок, які співпрацюють з "Приватбанком", зможуть отримати практичні рекомендації та нові знання з обслуговування клієнтів за допомогою пластикових карт. "З кожним днем усе більше людей розуміють переваги пластикових карт, - відзначили у "Приватбанку". - Наше завдання - передати інформацію та досвід так, щоб наші партнери забезпечили гідне обслуговування своїм клієнтам". Програмою навчання вже зацікавилися торгові мережі "АТБ-маркет" та "Варус". (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Приватбанк" (м.Дніпропетровськ) засновано 1992 р. За класифікацією НБУ займає першу позицію рейтингу українських банків. Найбільшими акціонерами "Приватбанку" на 1 січня 2010 р. були Ігор Коломойський (володіє 49,154% акцій) і Геннадій Боголюбов (48,997%).

Відділення № 2 банку "Київська Русь" змінило місце розташування. З 9 листопада відділення працює за адресою: м. Київ, вул. Полярна, 20В. У відділенні будуть здійснювати обслуговування клієнтів київського відділення № 9, відкриття та ведення поточних рахунків клієнтів, а також операції з обміну валют. (Http://www.kruss.kiev.ua)

Довідка "SQ". АБ "Київська Русь" засновано 30.05.1996 р. На 1 січня 2010 р. статутний капітал банку становив 276,080 млн. грн. На 1 червня 2010 р. регіональна мережа банку налічувала 135 установ, у т.ч. 6 філій і 129 відділень.

У Латвії випустили монети з шматочками бурштину. Банк Латвії випустив в обіг сім тисяч монет з фрагментами з бурштину. Так звані "бурштинові монети" гідністю в один лат присвячені як власне бурштину, так і, за задумом творців, узбережжю Латвії, де можна знайти цей камінь. На аверсі монети зображені морські хвилі, на реверсі - око, зіниця якого виконана з бурштину. Монети, виготовлені зі срібла, продаються за ціною в 28,8 лата (близько 54 дол.) Раніше Банк Латвії випустив "монети щастя" із зображенням сажотруса, "монети часу" з фіолетовими фрагментами з ніобію, а також монети з дитячим малюнком свині (як символу благополуччя і багатства). (Http://www.uabanker.net)