Обсяг коштів населення на рахунках українських банків за перші п'ять місяців цього року збільшився на 7,5%, або на 20,5 млрд. грн. Про це свідчать дані звіту про стан грошово-кредитного ринку України, опублікованого Національним банком. На початок червня обсяг депозитів фізосіб у банківській системі Україні досяг 292,3 млрд. грн. При цьому вклади в національній валюті приростали більш швидкими темпами. Так, з січня до травня українці віднесли в банки на 12,2 млрд. грн. більше, ніж зняли з банківських рахунків (приріст - 8,7%). Вкладення в інвалюті зросли на 8,3 млрд. грн. (у гривневому еквіваленті), або на 6,3%. Разом з тим, за минулий місяць сукупний депозитний портфель фізосіб вітчизняних банків збільшився лише на 1,3 млрд. грн., або на 0,5% (середньомісячний приріст з початку року - 4,1 млрд. грн.). (Http://delo.ua)

Нова технологія українського "ПриватБанку" "Online-інкасація" визнана кращою інновацією в рейтингу "Innovation in Banking Technology Awards 2011", який складається англійським журналом "The Banker". Як пише червневий номер журналу, технологія "ПриватБанку" дозволяє найпростішими методами вирішити одну з фундаментальних проблем операцій з готівкою - облік виручки до її доставки та перерахунку в банку. Простота технології і можливість її широкого використання принесли "Online-інкасації" найвищу оцінку "Highly Rated" експертів в галузі технологій роботи з готівкою та казначейських технологій (Innovation in Cash and Treasury Technology). У рейтингу "Innovation in Banking Technology Awards 2011" експерти журналу розглянули більше 240 заявок від комерційних та інвестиційних банків, фондових компаній і розрахункових палат з усього світу - від Тайваню до Південної Африки. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Приватбанк" (м.Дніпропетровськ) засноване 1992 р. За класифікацією НБУ займає першу позицію рейтингу українських банків. Найбільшими акціонерами "Приватбанку" є (на лютий 2011 р.) Ігор Коломойський (володіє 49,154% акцій) і Геннадій Боголюбов (49,027%).

Банк "Фінанси та Кредит" згідно з рішенням конкурсної комісії Пенсійного фонду з відбору банків від 27 травня розширив мережу пунктів виплати пенсій і соціальної допомоги. Тепер банк має право залучення клієнтів на обслуговування в 24 областях України, Автономній республіці Крим, Києві та Севастополі. На 1 червня загальна кількість пенсійних і соціальних карт банку "Фінанси та Кредит" - понад 76 тис., залишок на карткових рахунках для виплати пенсій і соціальної допомоги клієнтам банку перевищив 135 млн. грн. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) заснований 1991 р. Акціонерами банку є структури, підконтрольні українському бізнесменові Костянтину Жеваго, - компанія "F & C Realty" (47,06%) і ТОВ "Асканія" (48,88%). За підсумками 2010 р. банк зафіксував чистий збиток у розмірі 188,6 млн. грн. Січень-березень 2011 р. закінчив з чистим прибутком 65 млн. грн., операційний прибуток фінустанови склала 201,7 млн. грн. (у першому кварталі 2010 р. установа отримала збиток у 22,9 млн. грн.).