Десять сучасних пунктів прийому молока у населення, яке утримує корів, відкриті в Дворічанському районі Харківської області. Про це 15 квітня повідомив журналістам начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич. За його словами, молокоприймальні пункти відкрив Харківський молочний комбінат (раніше був філією "Вімм-Білль-Данн"). Урочисте відкриття пунктів відбудеться в травні. За програмою співпраці з комбінатом в області планується створити ще 50 молокоприймальних пунктів, а всього до кінця 2012 р. у регіоні буде відкрито 150 молокоприймальних пунктів.

Як зазначив І.Зубрич, у Дворічанському районі збір молока дає Борівський молочний завод, але мешканці почали скаржитися в управління на те, що молокозавод затримує виплати. Управління агропромислового розвитку звернулося до Харківського молокозаводу з проханням організувати молокоприймальні пункти. "Тепер мешканнці отримали можливість цивілізовано здавати молоко. За останніми даними, приймальна ціна на молоко становить близько 3,4 грн./л з урахуванням якості", - зазначив І.Зубрич.

За його словами, завдання керівництва області - повернути інтерес селян до тваринництва. "На розвиток тваринництва ми просимо в обласному бюджеті на 2011 р. закласти 10, 8 млн.грн. А з держбюджету на розвиток тваринництва в країні виділяється 2 млрд. 30 млн.грн.", - заявив І.Зубрич.