Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" присвоїло пріоритетним незабезпеченим облігаціям ПАТ "УкрСиббанк" довгостроковий рейтинг у національній валюті "B+", рейтинг зворотності активів "RR4" і національний довгостроковий рейтинг "AAA (ukr)". Як повідомляє прес-служба агентства, зобов'язання банку за всіма випусками будуть вважатися принаймні рівними за черговістю виконання решті пріоритетних незабезпечених вимог кредиторів "УкрСиббанку", за винятком випадків, визначених відповідним законодавством. При цьому зазначається, що згідно з українським законодавством вимоги вкладників - фізичних осіб мають вищу пріоритетність, ніж інші пріоритетні незабезпечені вимоги кредиторів. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "УкрСиббанк" (Харків) заснований у 1990 р. Його основними власниками станом на початок 2012 р. були "BNP Paribas SA" (Франція; 84,9995% статутного капіталу банку) і Європейський банк реконструкції і розвитку (15%). Чистий збиток банку в 2011 р. склав 3,717 млрд.грн., що на 22,3% більше, ніж у 2010-му. За даними "Fitch", відповідно до звітності банку за національними стандартами, станом на кінець 2011 р. депозити фізосіб становили 36% його загальних пасивів. У даний час в обігу перебувають облігації банку серій I і J на суму 1 млрд. грн. Їх погашення заплановано на 12 березня 2015 р. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2012 р. за розміром загальних активів (32,868 млрд.грн.) "УкрСиббанк" посідав 9-е місце серед 175 діючих в країні банків.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив виплачувати компенсації вкладникам ліквідованого банку "Столиця" через банк "Хрещатик". Про це йдеться в повідомленні фонду. Компенсації будуть виплачуватися з 20 березня по 30 квітня 2012 р. Вкладникам для отримання гарантованої суми відшкодування у банку "Хрещатик" необхідно буде пред'явити паспорт та ідентифікаційний код. Компенсації також можуть виплачуватися довіреним особам вкладників за наявності нотаріально завірених довіреностей. (http://bin.ua)

Довідка "SQ". 31 січня 2012 р. НБУ прийняв рішення про ліквідацію банку "Столиця" (Київ). Тоді ж НБУ відкликав банківську ліцензію та ініціював процедуру ліквідації цього банку.