Юридична фірма "ILF" провела правовий аудит групи компаній (ГК) "Агроліга" (Харків) - першої української групи, яка закінчує підготовку до виходу на альтернативний майданчик "NewConnect" Варшавської фондової біржі (ВФБ, Польща). Про це повідомили "SQ" у прес-центрі юридичної компанії.

Юристи "ILF" проаналізували корпоративну структуру групи, яка складається з 5 українських підприємств, а також вивчили законність ведення господарської діяльності, оформлення прав на об'єкти нерухомості та інтелектуальної власності. За словами старшого партнера "ILF" Олени Кібенко, яка очолювала групу аудиторів, були проведені оцінки договорів і зобов'язань компаній групи, підтверджено, чи не залученіпідприємства в судові розгляди. "Особлива увага при проведенні аудиту приділялася наявності необхідної дозвільної документації, законності використання земельних ділянок, дотриманню норм екологічного законодавства України, а також питанню страхування врожаю, що є важливим для компаній агросектору", - зазначила вона. Як підкреслила О. Кібенко, ризики, пов'язані з інвестиціями в ГК "Агроліга", в основному носять політико-економічний характер. "Зокрема, іноземних інвесторів можуть насторожити прийдешні законодавчі реформи, наприклад, прийняття нового Податкового кодексу", - зазначила вона.

Пакет документів, сформований ГК "Агроліга" для виходу на "NewConnect", значно перевершує за обсягом вимоги майданчика. Зокрема, детальний звіт про правовий аудит, розмір якого перевищує 200 сторінок, не є обов'язковим для компаній, що виходять на цей майданчик ВФБ. Фінансовий директор ГК "Агроліга" Дмитро Бабаєв пояснив рішення про проведення повноцінного due diligence (англ. - належна добросовісність, всебічне дослідження діяльності компанії, її фінансового стану і положення на ринку) наступним чином: "Оскільки ГК "Агроліга" буде першим українським підприємством цієї альтернативної платформі, то для успішного дебюту ми максимально розкрили інформацію про компанію, підтвердивши статус прозорої та відкритої групи компаній. Крім того, протягом декількох років ми плануємо вихід на основний майданчик ВФБ, тому завчасно готуємося до цього, в тому числі і за допомогою професійного правового аудиту".

Зараз звіт про правовий аудиті, підготовлений "ILF", проходить узгодження з кіпрськими юристами, які аналізували легітимність побудови зарубіжної частини холдингу.

Довідка "SQ". Юридична фірма "ILF" ("Інюрполіс") заснована в 1994 р. і надає як юридичні консультації, так і комплексну експертизу у сфері бізнес-консалтингу. "ILF" входить до ТOP-50 юридичних фірм України. Фірма має значний досвід роботи з польськими клієнтами (PZU, PWN, Norblin Capital Group, Herbapol SA).

Група компаній "Агроліга" працює на українському ринку агропродукції з 1992 р. Підприємства групи вирощують зернові культури, займаються переробкою соняшника в олію і молочним тваринництвом. "Агроліга" обробляє понад 5,5 тис.га землі в Харківській області. Потужність заводу з переробки соняшнику - 20 тис.т на рік. Молочне стадо налічує більше 500 голів. ГК "Агроліга" - перша українська компанія середнього бізнесу, яка завершує процедуру виходу на майданчик "NewConnect" ВФБ. Фінансовим консультантом у процесі підготовки приватного розміщення виступила харківська інвестиційна група "Авантаж Капітал".