ВАТ "Турбоатом" (Харків) стало асоційованим членом Європейської бізнес-асоціації в Україні (ЄБА). Про це повідомили "SQ" у прес-службі заводу.

За словами генерального директора "Турбоатома" Віктора Суботіна, членство в ЄБА - це показник надійності та публічної відкритості підприємства. "Це також дає представникам трудового колективу можливість активно брати участь у роботі комітетів, круглих столів, зустрічатися з представниками державних органів і відкрито обговорювати питання бізнесу, економіки й українського законодавства. "Турбоатом" є експорт-підприємством, наші турбіни працюють на електростанціях 45-ти країн світу, і я думаю, що членство в ЄБА буде сприяти зміцненню взаємин з європейськими та міжнародними енергетичними компаніями", - підкреслив В.Суботін.

Довідка "SQ". ЄБА - організація міжнародного бізнесу в Україні, яка об'єднує понад 800 європейських, українських та міжнародних компаній. У 1999 р. асоціація була заснована як форум для обговорення та вирішення проблем, що виникають в українських бізнесменів. Основними принципами діяльності ЄБА у України є розвиток етичних і правових стандартів ведення бізнесу, а також налагодження зв'язків між бізнесом і політичною спільнотою.

"Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для ГЕС, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.