Бюджет Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка (ХНАТОБ) планується поповнити за рахунок коштів, які перераховують до облбюджету орендарі приміщень театру. Про це 14 квітня на засіданні комісії з питань спільної власності територіальних громад Харківської облради повідомила заступник начальника управління комунальної власності виконавчого апарату облради Олена Ковальова.

За її словами, половина коштів від оренди приміщень ХНАТОБу надходить на рахунки самого театру і ще половина - до бюджету облради. "Ось ту частину, яка надходить до бюджету облради, планується залишити театру. У 2011 р. надходження від оренди до бюджету облради складуть орієнтовно 290 тис. грн.", - відзначила О.Ковальова.

За словами голови комісії Миколи Чехунова, ХАТОБ є власністю територіальних громад області, на його утримання все одно необхідно виділяти кошти, так що говорити про втрати бюджету не доводиться.

Він також зазначив, що планується винести на сесію облради питання про пільги орендарям у "Держпромі". Йдеться про держбюджетні установи, які будуть платити лише за комунальні послуги та енергоносії.

Довідка "SQ". В оперному театрі два зали для глядачів: великий на 1500 місць і малий на 400 місць. У репертуарі театру - близько 50 опер і балетів.

Площа забудови "Держпрому" - 107,6 тис.кв.м, загальна площа будівлі - 50 тис.кв.м, фасаду - 73,8 тис.кв.м. У 2009 р. "Держпром" отримав збиток у 8 млн.грн. У будівлі "Держпрому" приміщення орендують близько 100 державних і держбюджетних організацій.