Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) за підсумками першого кварталу 2011 р. випустила 14,9 тис. т кондитерських виробів, що склало 89% стосовно аналогічного періоду 2010 р. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації. Обсяги виробництва кондитерських виробів у цілому по Україні теж знизилися.

За інформацією прес-служби, чистий прибуток корпорації за підсумками січня-березня склав 224,3 млн.грн., що на 5% більше, ніж за перші три місяці 2010 р. Зниження обсягів виробництва відбулося, в основному, за рахунок цукристої групи, в той час як борошняні кондитерські вироби продавалися краще, ніж минулого року (приріст виробництва та продажів по них склав 6% за квартал). З цукристих виробів продовжувала зростати реалізація цукерок на основі нуги.

Як зазначила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко, зростання цін на основну кондитерську сировину - цукор, жири, какао-продукти, молоко, борошно - в кінці минулого і на початку цього року, підвищення тарифів на газ і електроенергію викликали підвищення цін на готову продукцію. "Основні втрати пов'язані саме з падінням попиту на внутрішньому ринку. Дана ситуація є характерною практично для всіх провідних виробників України", - відзначила А.Коваленко.

Довідка "SQ". Корпорація "Бісквіт-Шоколад" заснована 2004 р. До її складу входять АТЗТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика", а також ТОВ "Торговельний дім "Престиж". Продукція поставляється до 21 країни, питома вага експорту за підсумками 2010 р. склала 39%. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис.осіб.