Група "Агротрейд" (Харків) у 2011 р. газифікує та реконструює два хлібоприймальних підприємства (ХПП) в Харківській області на 12,8 млн.грн. Про це повідомили "SQ" у прес-службі групи.

За інформацією прес-служби, на Водянському (Краснокутський район) і Коломацькому ХПП буде проведений газопровід до існуючих зерносушарок для сушіння зерна і встановлені нові зерносушарки МС1195 виробництва "Mathews Company" (США). Зерносушарки будуть поставлені в комплексі з накопичувальними ємностями тимчасового зберігання для вологого зерна на 600 т, зерноочисним та транспортним обладнанням. Інвестиції в накопичувальні ємності для вологого зерна і збільшення сушильних потужностей дозволять зменшити простої автотранспорту при прийманні зерна. Використання газу замість дизельного палива та застосування обладнання з більш високим ККД зменшить витрати на сушіння зерна.

Довідка "SQ". Агропромислова група "Агротрейд", підконтрольна Всеволоду Кожем'яку, працює на українському зерновому ринку з 1998 р. До складу групи входять 12 елеваторів і хлібоприймальних підприємств із загальною потужністю зберігання 550 тис. т на п'яти регіонах України. Чистий прибуток компанії в 2010 р. збільшився до 187 млн.дол. порівняно 2009 р. (118,6 млн.дол.). Обсяг експорту зерна у 2010 р. склав 620 тис.т.