Голова Верховної Ради Володимир Литвин наполягає на заслуховуванні інформації керівництва Національного банку України (НБУ) з приводу рефінансування банківської системи. "Нам треба спеціально заслухати інформацію Нацбанку з приводу рефінансування банків ... І друге питання, яке турбує, - це ситуація з поверненням заощаджень громадянам, особливо тим, хто поклав кошти на депозити, але термін депозитів давно закінчився", - сказав В.Литвин . (Http://www.rbc.ua)

Довідка "SQ". Для докапіталізації банків України необхідно 20 млрд. грн.

Національний банк України (НБУ) зареєстрував нову кредитно-фінансову установу - "Акцепт Банк". Новий банк внесений до державного реєстру, при цьому регулятор не повідомляє складу акціонерів нового банку. Голова правління "Акцепт Банку" - Олександр Сокур, який з січня до серпня 2010 р. був головою правління банку "Фінансова ініціатива" (http://www.dsnews.ua).

Довідка "SQ". На 1 січня в Україні діяло 176 банків.

НБУ продовжив термін дії тимчасової адміністрації та повноваження тимчасового адміністратора в ТОВ "Діалогбанк". Відповідну постанову правління НБУ затвердило 11 лютого (№ 37). Термін роботи тимчасової адміністрації продовжений на три місяці - з 11 лютого до 10 травня 2011 р. (http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". Перший раз НБУ ввів тимчасову адміністрацію в "Діалогбанку" (Дніпропетровськ) 15 жовтня 2009 р. терміном на 6 місяців. У квітні 2010 р. НБУ продовжив роботу тимчасової адміністрації в "Діалогбанку" до 15 липня. У липні 2010 р. Нацбанк вивів тимчасову адміністрацію з "Діалогбанку", а в листопаді знову ввів і призначив тимчасовим адміністратором заступника начальника управління НБУ в Дніпропетровській області Олену Рогожу. Учасниками ТОВ "Діалогбанк" є: ТОВ "Компанія Ренесанс" - 33,4%, ТОВ "Компанія Фламінго" (33,3%) і ТОВ "Юніверс" (33,3%).