Зборів акціонерів ПУМБ та Донгорбанку прийняли рішення про об'єднання банків. Загальні збори акціонерів Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) і "Донгорбанку" 10 листопада прийняли рішення про об'єднання двох банків в один шляхом приєднання "Донгорбанку" до ПУМБ. Як повідомив голова наглядових рад банків Ілля Архипов, процес інтеграції буде розпочато з моменту отримання дозволу Нацбанку України. За його прогнозами, це відбудеться в грудні цього року. За словами І. Архипова, процес об'єднання йде за заздалегідь затвердженим планом: "Ми провели велику підготовчу роботу і зробили все для того, щоб процес приєднання пройшов максимально комфортно для наших клієнтів, партнерів і співробітників". "Черговий етап інтеграційного процесу, схвалення рішення про об'єднання фінінститутів акціонерами, наближає нас до нашої мети - створення найбільшого універсального банку, який стане лідером на українському ринку", - заявив голова правління ПУМБ Костянтин Вайсман. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПУМБ входить до групи найбільших банків України, будучи універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 р. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (89,87% акціонерного капіталу), яке через "Систем Кепітал Менеджмент" (ЗАТ "СКМ") контролює бізнесмен Рінат Ахметов. На даний момент всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 124 відділення. "Донгорбанк" заснований в 1992 р. Його найбільшим акціонером на 1 квітня 2009 р. було ТОВ "СКМ Фінанс" (99,9961%). За даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 р. за розміром загальних активів (7,752 млрд. грн.) "Донгорбанк" займав 26-е місце серед 182 діючих у країні банків.

Банк "Кредит Дніпро" за 6 місяців збільшив регіональну присутність на 25%. За останнє півріччя банк відкрив 15 нових відділень у регіонах України (12 нових відділень у Києві, 3 - у Львові). Також запрацювало перше відділення банку в Севастополі. У листопаді регіональна мережа банку поповниться ще трьома новими відділеннями. Два з них будуть відкриті в столиці, і ще одне відділення почне свою роботу у Львові. До кінця листопада філіальна мережа банку "Кредит Дніпро" налічуватиме 68 відділень у 15 областях України та АР Крим, включаючи Київ і міста - мільйонники. (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Банк "Кредит Дніпро" (Дніпропетровськ) заснований в 1993 р. Універсальне банківська установа, що надає повний комплекс банківських послуг. У 2010 р. банк увійшов до числа великих банків України за класифікацією НБУ. Станом на 1 липня 2010 р., за даними АУБ, активи банку - 4 млрд. 572 млн.грн., Зобов'язання - 4 млрд. грн., Кредитно-інвестиційний портфель - 3,1 млрд.грн., Капітал - 610 млн . грн., чистий прибуток - 2,68 млн.грн. Регіональна мережа банку нараховує 65 відділень у 15 областях України.

Кабмін своєю постановою № 1024 затвердив порядок викупу Мінфіном в 2010 р. облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) за рахунок тимчасово вільних коштів єдиного казначейського рахунку (ЄКР) і розміщення коштів ЄКР на депозитах у банках. Відповідно до документа рішення про покупку ОВДП і вкладення грошей ЄКР на депозити буде приймати міністр фінансів. Після цього Мінфін на своєму сайті публікує повідомлення про проведення аукціону з купівлі ОВДП на біржах, з якими Мінфін укладе договори. (http://banknews.com.ua)