КП "Житлкомсервіс" (Харків) виступає з ініціативою включити до квартирної плати вартість ремонту під'їздів. Про це 13 жовтня під час засідання постійної комісії Харківської міськради з питань планування та бюджету повідомила перший заступник директора КП "Житлкомсервіс" Тетяна Поздєєва.

За її словами, коштів на проведення ремонтних робіт у під'їздах не вистачає. Зокрема, недофінансування ремонту житлового фонду цього року становить близько 600 млн.грн. (щорічно ця сума становить близько 500 млн.грн.).

"Завдяки тому, що пункт ремонту під'їздів буде включений до квартирної плати, з'являться гроші на проведення хоча б дрібного ремонту в під'їздах. Це стосується і вікон, і ручок дверей, і сходів", - зазначила Т.Поздєєва.

Крім того, Т.Поздєєва повідомила, що перед КП "Житлкомсервіс" гостро стоїть необхідність закриття сміттєпроводів та ремонту їх клапанів. "Також необхідно вирішувати питання сортування та роздільного вивозу сміття. Такі матеріали, як макулатура, метал, сортування не потребують: їх вибирають із контейнерів особи без певного місця проживання. Тим не менш, залишається необхідність сортування деревини, гуми та іншого матеріалу", - підкреслила заступник директора КП "Житлкомсервіс".