Нові акціонери ПАТ "Реал банк" (Харків) - група компаній, пов'язана з українським і російським енергетичним капіталом. Про це у своїй заяві на сайті банку повідомив президент "Реал банку", екс-голова правління фінустанови Юрій Шрамко. За його словами, нові акціонери висловлюють довіру команді топ-менеджменту банку і готовність підтримувати і розвивати його надалі.

Президент "Реал банку" запевнив, що ніяких кардинальних змін у кадровій політиці не відбудеться. "У цьому наша позиція повністю співпадає з баченням нових акціонерів банку. Наші співробітники - основний актив. І це не обговорюється. Новий голова правління банку Володимир Агафонов - це наш земляк", - заявив Ю.Шрамко.

Як повідомили "SQ" у банку, сума операції і назви компаній - акціонерів банку поки не розкриваються.

Довідка "SQ". 7 жовтня ПАТ "Страхова компанія "Лемма-Віте" (Харків) продало контрольний пакет акцій ПАТ "Реал банк". "Лемма-Віте" належало 90,74% акцій банку.

"Страхова компанія "Лемма-Віте" заснована 5 жовтня 1999 р. у Харкові. Компанія входить до групи "ЛЕММА".

ПАТ "Реал банк" заснований 1990 р. Входить до групи невеликих банків. 4 жовтня рішенням наглядової ради банку Ю.Шрамко був переведений з посади голови правління банку, яку він обіймав 16 років, на посаду президента фінустанови.

Головою правління банку призначений Володимир Агафонов, який приступить до виконання обов'язків після узгодження його кандидатури в НБУ. З 1 листопада 2010 р. до 30 вересня 2011 р. В.Агафонов працював заступником директора з фінансів ТОВ "Астекс Трейдинг".