Футбольний клуб "Харків" заборгував за оренду харківського стадіону "Динамо" 150 тис.грн. Про це 13 липня на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення Євро-2012 повідомив директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв. За його словами, керівництво ФК "Харків" не виконало свої зобов'язання в рамках підготовки Харкова до Євро-2012, зокрема, що стосуються будівництва навчально-тренувальної бази та реконструкції стадіону "Динамо".

Як повідомив В. Христоєв, спортивне товариство "Динамо" розриває орендну угоду з ФК "Харків", оскільки ФК "Харків" не ремонтує і не збирається ремонтувати стадіон. "Тепер буде вирішуватися питання передачі стадіону в комунальну власність міста", - підкреслив директор Департаменту міськради.

Довідка "SQ". Власник ФК "Харків" - народний депутат, президент української Прем'єр-ліги Віталій Данілов. Він брав на себе зобов'язання з підготовки об'єктів до Євро-2012.

23 червня 2010 р. Комітет з атестації футбольних клубів Федерації футболу України відкликав ліцензію ФК "Харків" на участь у змаганнях першості України з футболу серед команд Другої ліги і позбавив клуб професійного статусу. ФК "Харків" при отриманні атестації приховав факти шестимісячної заборгованості із зарплати перед футболістами, тренерами та працівники клубу. Крім того, керівництво ФК "Харків" фальсифікувало фінансові звіти, які надсилало до комітету для отримання атестації.

Також 23 червня 2010 р. навчально-тренувальну базу ФК "Харків" виключили з програми підготовки міста до Євро-2012.