Торги з продажу майна ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" відбудуться 22 квітня. Про це 13 квітня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. "Ми плануємо, що ті, хто будуть проводити торги, відразу зможуть виручити від продажу майна близько 5 млн.грн. Ці гроші будуть направлені на погашення заборгованості із зарплати, в тому числі і для тих людей, які готові написати заяви про звільнення", - повідомив М.Добкін.

За його словами, у травні планується продати майна заводу ім.Шевченка на 10-12 млн.грн. Продається майно, не задіяне в технологічному процесі заводу. Для його продажу в травні буде змінений план санації. "Після продажу майна завод отримає можливість дотримуватися затвердженог графіка з погашення всіх боргів і в липні зможе повністю розрахуватися зі старими боргами перед працівниками", - підкреслив М.Добкін.

За його словами, сьогодні 99 осіб отримали повний розрахунок і за власним бажанням звільнилися з підприємства. "Після 22 квітня можна буде оптимізувати чисельність підприємства на 350-400 осіб", - зазначив М.Добкін.

Як повідомив в.о. директора заводу ім.Шевченка Василь Лунін, на заводі сьогодні до вечора буде значитися 1054 працівники. "Йде продаж майна заводу, яке не використовувалося вже 3-5 років. Планується продати близько 50% виробничих площ заводу", - зазначив В.Лунін.

Довідка "SQ". 13 квітня в ХОДА відбулося чергове, третє, засідання робочої групи з виведення з кризи заводу ім.Шевченка. У ньому взяли участь представники колективу заводу, а також перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, генеральний директор ВАТ "Турбоатом" Віктор Суботін і гендиректор ВАТ "Хартрон" Микола Вахно.