Великі підприємства Харкова, що обслуговуються в Спеціалізованій державній податковій інспекції з роботи з великими платниками податків у Харкові, з початку року сплатили до зведеного бюджету України на 445 млн.грн. (на 30%) податків більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому до загального фонду держбюджету великими підприємствами було сплачено 1,8 млрд. грн. Про це 12 березня повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ з посиланням на начальника інспекції Галину Феденко.

За її словами, внесок платників Спецподатквої до місцевого бюджету склав 149 млн.грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року бюджет Харкова додатково отримав 32 млн.грн.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій перебувають 227 платників податків. Серед найбільших клієнтів СДПІ - ПрАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ПАТ "Завод "Південкабель", ДП" Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП "Завод ім.Малишева", а також низка банків Харкова.