Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у 2011 р. уклав в Україні 41 нову угоду на суму 1,02 млрд. євро (1,3 млрд. дол.). Це другий за величиною фінансовий результат з початку роботи ЄБРР в Україні з 1993 р. Основний акцент був зроблений на приватний сектор, у якому 35 підприємств та 5 фінансових установ отримали допомогу у вигляді фінансування з боку ЄБРР. Також у 2011 р. ЄБРР здійснив 16 інвестицій в акціонерний капітал фінансових установ і підприємств, що є історичним річним рекордом для банку в Україні. Єдиною угодою, підписаною в державному секторі у 2011 р., був найбільший на даний момент проект у сфері відновлюваної енергії - кредит "Укргідроенерго" на 200 млн. євро на модернізацію гідроелектростанцій на р. Дніпро. (Http://elvisti.com)

Банк "Хрещатик" відкриває нове Автозаводське відділення у Києві (вул. Автозаводська, 2). Як повідомляє прес-служба банку, відділення надаватиме послуги з розрахунково-касового обслуговування у національній та іноземних валютах, здійснювати вкладні операції, операції з платіжними картками та ін. Також у відділенні встановлений банкомат з цілодобовим доступом. (Http://www.ukrbanks.info)

"Райффайзен Банк Аваль" відновив продаж золотих, срібних і платинових монет інвестиційних монетних дворів інших країн іншим українським банкам. Зокрема, в грудні була укладена і проведена перша минулого року операція з продажу монет на міжбанківському валютному ринку України. Як повідомила прес-служба банку, "Райффайзен Банк Аваль" здійснює ексклюзивні поставки до України золотих, срібних і платинових монет Монетного двору м. Перт (Австралія), Британського королівського монетного двору, монетних дворів Нової Зеландії, Сінгапуру та Франції. Банк є також дистриб'ютором монет низка країн, серед яких - Польща, Іспанія, Італія, Фінляндія, Китай, КНДР, Монголія, Нідерланди, Німеччина. (Http://www.ukrbanks.info)

"ПриватБанк" запровадив нову технологію повернення клієнтам карт, вилучених банкоматами. Про це повідомили в прес-службі фінустанови. "Тепер, якщо банкомат банк "з'їв" картку (найчастіше це відбувається, якщо клієнт три рази неправильно увів ПІН-код або просто забув її), клієнт може відразу ж отримати нову карту в будь-якому відділенні банку в будь-якому місті. Випуск нової картки замість вилученої відбувається безкоштовно", - наголошується в повідомленні. Раніше для повернення картки потрібно було чекати, поки її заберуть і передадуть власнику. Тепер банк відразу видає нову карту, а готівку можна отримати в банкоматі за допомогою послуги банку "Екстрені гроші". Як відзначають у банку, всі вилучені банкоматами карти "ПриватБанку" тепер будуть знищуватися. Власники банківських карток інших українських і зарубіжних банків зможуть скористатися стандартною процедурою її повернення - після інкасації банкоматів та отримання заяви власника "чужі" карти будуть направлятися на адресу банків-емітентів. (Http://www.banki.ua)