Український державний науково-технічний центр з технології та обладнання, обробки металів, захисту навколишнього середовища та використання вторинних ресурсів для металургії та машинобудування "Енергосталь" (Харків) завершив виконання низки контрактів. Про це 12 листопада повідомили "SQ" в "Енергосталі".

За інформацією центру, завершена реконструкція газовідвідного тракту кисневого конвертера № 2 ПАТ "Єнакіївський металургійний завод" (Донецька обл.). Газовідвідний тракт зданий "під ключ". У ході реконструкції була збільшена інтенсивність продування киснем до 420 куб. м/хв і продуктивність конвертера. На ВАТ "Челябінський металургійний комбінат" (Росія) була проведена реконструкція газовідвідного тракту дугової сталеплавильної печі в електросталеплавильному цеху № 2 з установкою нової пилезбиральної  камери. Камеру сконструювали і виготовили на "Енергосталі". Центр також виконав пусконалагоджувальні роботи з введення камери в експлуатацію. Камера знизила обсяг викидів з електропечі в 3 рази.

Довідка "SQ". Український державний науково-технічний центр з технології та обладнання, обробки металів, захисту навколишнього середовища та використання вторинних ресурсів для металургії та машинобудування "Енергосталь" (УкрДНТЦ "Енергосталь") має в складі науково-дослідні та проектні інститути. Центр є генеральним проектувальником декількох металургійних комбінатів в Україні та інших країнах СНД.