У Спеціалізованій державній податковій інспекції з роботи з великими платниками податків у м.Харкові (СДПІ) почалася реорганізація. Про це повідомив "SQ" інформоване джерело в інспекції.

За даними джерела, створена комісія, яка займається реорганізацією. У її рамках планується до Харківської спецподаткової перевести великих платників податків з сусідніх областей (Сумської, Полтавської). Як зазначили в інспекції, реорганізація проводиться в рамках реформування всієї податкової служби України. Робиться це в тому числі для того, щоб скоротити штат співробітників податкових інспекцій.

Також в інспекції зазначили, що зараз ведеться робота з добровільного залученнґя великих платників на облік в інспекцію, хоча є встановлені податковим законодавством критерії великих платників податків, за якими відбираються такі підприємства.

Як повідомили в податковій інспекції, робота в рамках реорганізації триває, тому ще рано говорити, які підприємства і з яких регіонів перейдуть до Харківської спецподаткової.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій на 1 жовтня перебували 227 платників податків. Серед клієнтів СДПІ - ПрАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП "Завод ім.Малишева", а також низку банків Харкова.