"ПриватБанк" запровадив автоматизоване оформлення довідок про сплату відсотків за іпотечними кредитами. Як повідомляє прес-служба банку, якщо раніше довідку про сплату іпотечних відсотків можна було отримати тільки в тому відділенні, в якому оформлявся кредит, тепер такий документ оформляють у будь-якому відділенні банку. Крім довідок за іпотечними кредитами, автоматизована система дозволяє клієнтам отримувати виписки по своїх рахунках і кредитах як у відділенні банку, так і онлайн, замовивши фінансову довідку в Інтернет-банку "Приват24". Банк також нагадав, що законодавство України дає право клієнтам, які отримали кредити на покупку нерухомості, отримати відшкодування частини податку з прибутків з фізичних осіб. Щоб отримати пільгу, потрібно надати до податкових органів довідку про сплату за звітний рік. (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "ПриватБанк" (Дніпропетровськ) засноване 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. За підсумками третього кварталу 2011 р. активи "Приватбанку" збільшилися на 4,1%, до 141,4 млрд. грн.

Акціонери ПАТ "Кредитпромбанк" на позачергових загальних зборах обрали склад наглядової ради банку. Головою наглядової ради терміном на 3 роки переобраний Константінос Папунідіс, який працює на цій посаді з листопада 2006 р. (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів. На 1 червня 2011 регіональна мережа філій і відділень банку об'єднує 185 точок продажів. Розмір зареєстрованого та фактично сплаченого статутного капіталу банку складає 1,8 млрд. грн.

Обсяг операцій на готівковому ринку з введенням нових правил обміну валюти знизився в 1,5 рази. Незважаючи на це, відтік готівкових доларів і євро з банків скоротився не дуже - в жовтні населення придбало інвалюти на 1,4 млрд. дол. більше, ніж здало в обмінні пункти. За минулий місяць населення придбало у банках іноземної валюти на 2,45 млрд. дол. (в еквіваленті), тоді як здало в обмінники всього 1,04 млрд. дол. Так, чистий відтік готівкових доларів і євро з банків склав 1,4 млрд. дол. Таким чином, жорсткість Національним банком правил роботи готівкового валютного ринку відчутних результатів поки що не принесло - відтік доларів, євро і їм подібних з банків триває великими темпами. У той же час нововведення Нацбанку вплинуло на обсяги валютно-обмінних операцій на готівковому ринку, які істотно скоротилися. Якщо в попередні три місяці цей показник становив 5 млрд. дол. - 5,2 млрд. дол., то в жовтні сумарний обсяг купленої та проданої банкам готівкової валюти склав 3,5 млрд. дол (http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". З 23 вересня населення України не може обмінювати валюту без наявності паспорта (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн.). 3 жовтня голова Національного банку Сергій Арбузов заявив, що введення паспортизації купівлі-продажу готівкової валюти за півтора тижні дозволило регулятору заощадити близько 500 млн. дол. золотовалютних резервів, тому що істотно обмежило можливість обміну валюти для тіньового бізнесу. З 28 жовтня НБУ змінив правила: при продажу валюти банкам клієнт має пред'явити будь-який документ, що засвідчує особу. При цьому "ксерити" документ не потрібно. Купівля валюти, як і раніше, проводиться тільки за паспортом.