Скляний завод у сел.Малинівка (Чугуївський р-н, Харківська обл.) розробив інвестиційний проект на 412 млн.грн. Про це 11 листопада під час круглого столу з обговорення стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 р. повідомила начальник управління економіки Чугуївської райдержадміністрації Вероніка Ковальчук. За її словами, проект спрямований на розвиток виробничих потужностей заводу, в результаті реалізації проекту планується створити 400 робочих місць.

За словами В.Ковальчук, зараз основні плани інноваційного промислового розвитку району пов'язані з Малиновською промисловою зоною, яка утворилася навколо лікеро-горілчаного заводу "Прайм" (до неї входить і стільний завод). Уже зараз обсяг податків і зборів, що виплачуються розташованими в промисловій зоні підприємствами, становить близько 450 млн.грн. на рік. За рахунок розвитку промзони за останні п'ять років Чугуївський район з аграрного став промисловим. П'ять років тому обсяг аграрного виробництва перевищував обсяг промислової продукції, зараз обсяг промислової продукції перевищує аграрну в 4,5 рази.

Як зазначила В.Ковальчук, ще один об'єкт, який розвивається в Малиновській промисловій зоні, - виробничий комплекс "ТММ-Енергобуд". Перша черга вже введена в експлуатацію, пуск другої очікується до кінця 2010 р. Комплекс спеціалізується з виробництва паропроводів високого тиску для теплових і атомних електростанцій. При повному завантаженні виробництво дозволить створити близько 500 нових робочих місць.

Як зазначила В.Ковальчук, окрім проектів Малиновської промзони, є ще один перспективний інноваційний проект - модернізація ДП "ТЕЦ-2 "Есхар", в ході якої планується замінити два енергоблоки. Обсяг інвестпроекту - 4,6 млрд.грн.