Стенд автоматичного зварювання роторів "Шумахер" у листопаді введено в експлуатацію після модернізації в паротурбінному цеху (№ 53) ВАТ "Турбоатом" (Харків). Як повідомили "SQ" у прес-службі заводу, верстат призначений для зварювання великих деталей типу валів і втулок (зварний шов може сягати глибини до 180 мм).

Під час модернізації технічні служби заводу спільно з підрядними організаціями виконали капітальний ремонт головного приводу обертання зварювального стенду і низькооборотного двигуна. Після капремонту на верстаті збільшився діапазон обертання оброблюваної деталі, а також з'явилася можливість безперервного підігрівання і зварювання деталі у випадку можливих збоїв чи порушень у роботі керуючої електроніки. На підприємстві відзначили, що основною метою реконструкції було забезпечення надійності роботи зварювального стенду при тривалому (до 7 діб) циклі зварювання і досить жорстких умовах (деталі зварюються з підігрівом до 350 ° С). Також важливо, щоб кутова швидкість обертання деталі, що зварюється, дотримувалися з похибкою не більше 0,5% від заданої.

Довідка "SQ". "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження. На стенді "Шумахер" були зібрані й зварені ротори для Новочеркаської ГРЕС (Росія), ТЕС "Аксу" (Казахстан), Луганської та Курахівської ТЕС (Україна), спрямувальні лопатки для ГЕС "Ель Кахон" (Мексика), наплавлення цапф спрямувальних лопаток для Каховської ГЕС (Україна).