Чисті валютні резерви Національного банку України (НБУ) складають близько 21 млрд. дол. Про це журналістам завив виконавчий директор НБУ Ігор Шумило. "Чисті резерви складають близько 21 млрд. дол. Це сума без кредитів МВФ, які пішли на поповнення золотовалютних резервів", - заявив І.Шумило. Також, за його словами, НБУ прогнозує, що базова інфляція в 2010 р. складе 8%, а загальна - менше 10%. "Слід зазначити, що в базовій інфляції 40% становлять продукти харчування, ще 8-10% алкогольні напої, і якщо наступного року уряд захоче за рахунок алкогольних напоїв збільшити надходження до бюджету, то це вплине на показник базової інфляції", - заявив І .Шумило. (Http://banknews.com.ua)

Обсяги готівкових платежів від населення склали в Ощадбанку близько 25 млрд. грн. Однією з послуг Ощадбанку є прийом готівкових платежів населення. Ці платежі включають оплату за житлово-комунальні послуги, платежі до бюджетів різних рівнів, на користь підприємств і організацій. Як повідомив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, з початку року установами банку прийнято платежів на суму близько 25 млрд. грн., з них 13,5 млрд. грн. склали комунальні платежі. "При цьому установи ВАТ "Ощадбанк", як правило, не стягують з фізичних осіб додаткову плату за прийом комунальних платежів", - зазначив А.Тютюн. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) входить до групи найбільших банків України. Регіональна мережа нараховує більше 6 тис. установ, які обслуговують клієнтів у всіх регіонах країни. На 1 листопада 2010 р. статутний капітал - 13,9 млрд. грн., власний капітал - 16,6 млрд. грн., обсяг кредитного портфеля - 49,0 млрд. грн., обсяг кредитів, наданих населенню, - 4,8 млрд. грн., кошти фізичних осіб - 18,2 млрд. грн.

"UniCredit Group" вирішила об'єднати свої дочірні банки в Україні - "Укрсоцбанк" (Київ) та "Унікредит Банк" (Луцьк), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Укрсоцбанку". Інших деталей про майбутнє злиття поки в банку не надали. (Http://www.interfax.com.ua)

За іншою інформацією, польський банк "Pekao" (входить до групи "UniCredit") має намір продати свій український банк "Унікредит Банк" і піти з українського ринку. Про це повідомила газета "Rzeczpospolita" з посиланням на віце-президента "Pekao" Луїджі Ловаліо. "Ми хочемо вийти з українського ринку. Розглядаємо можливість продажу або виходу з бізнесу по-іншому", - цитує видання банкіра.

Довідка "SQ". "Укрсоцбанк" на 1 липня 2010 р. за розміром загальних активів (42,671 млрд. грн.) займав 6-е місце серед 176 діючих у країні банків, "Унікредит Банк" (8,755 млрд. грн.) - 25-е. ПАТ "Укрсоцбанк" засновано у вересні 1990 р. Персонал банку налічує понад 9,5 тис. осіб. Входить до групи найбільших банків України. 94,2% загального акціонерного капіталу банку належить "UniCredit Group".

"UniCredit Group" була створена методом об'єднання семи крупних італійських банків. Зараз група входить до переліку лідируючих фінансових груп у Європі, обслуговує більше 40 млн клієнтів у більш ніж 9 тис. відділень у 22 країнах Європи. "UniCredit Group" працює на ринку України з 1997 р. Саме тоді був відкритий "Банк Пекао (Україна)" у Луцьку, який став першим банком в Україні зі 100%-м польським капіталом. У червні 2006 р. "Банк Пекао (Україна)" був перейменований в "UniCredit Bank". "UniCredit Bank" став універсальним банком, який надає банківські послуги та продукти клієнтам корпоративного та роздрібного бізнесу.