ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" у 2011 р. інвестувала в Харківську область близько 1,5 млрд.грн., що більше, ніж у будь-яку іншу область України. Про це 11 жовтня заявив журналістам заступник директора ДК "Укргазвидобування" Олексій Нестеренко.

За його словами, капіталовкладення внесені в технологічне обладнання, виробничі об'єкти та соціальну інфраструктуру. "Це додаткові робочі місця, збільшення обсягів виробництва і відрахувань до бюджету", - зазначив О.Нестеренко. Він повідомив, що ДК "Укргазвидобування" цього року перерахує до місцевих бюджетів Харківської області близько 240 млн.грн.

"На території Харківської області зосереджено п'ять основних структурних підрозділів ДК "Укргазвидобування", на яких працює 11 тис. 453 осіб. На території Харківщини видобувається 8,3 млрд. куб.м. газу, що становить 55% загального видобутку газу компанією по всій Україні", - підкреслив О.Нестеренко.

Довідка "SQ". 11 жовтня у сел. Червоний Донець Балаклійського району Харківської області відкритий фізкультурно-оздоровчий комплекс "Газовик". Його будівництво велося 8 років. До комплексу входить спортивний зал на 200 глядацьких місць, 2 басейни, зали для заняття боротьбою, боксом, атлетизмом, відкритий тенісний корт, футбольний, баскетбольний і волейбольний майданчики. Є також медпункт і сауна. Будівництво комплексу обійшлося у 52,6 млн. грн. Фінансував будівництво "Нафтогаз України", замовником виступило "Шебелинкагазвидобування".