Харьковские железнодорожники выявили в одной электричке 650 безбилетников

У ході акції з підвищення прибутковості приміських перевезень залізничники 11 жовтня виявили в електричці Зміїв-Харків 650 безбілетників. Про це 12 жовтня повідомив "SQ" начальник вокзалу станції "Харків-Пасажирський" Леонід Чалий. За його словами, вчора був перший день акції, в ході якої безквитковим пасажирам при виході з електричок пропонували купити квиток для проїзду на одну зону. Вартість такого квитка складає 3 грн. (загальна сума виручки від акції - 1 тис. 950 грн.). 650 пасажирів заповнюють приблизно сім вагонів десятивагонної електрички.

Як повідомив Л.Чалий, майже дві третини пасажирів їхали без квитків. "Ми не можемо з цим миритися. Адже залізниця несе збитки від перевезення пасажирів, які не платять за проїзд, і при цьому пасажири будуть ображатися, якщо залізничники будуть змушені скасовувати електропоїзди", - заявив Л.Чалий.

За його словами, поки акція охоплює два електропоїзди (Зміїв-Харків та Огульці-Харків), що прибувають уранці на платформу 1-А ("Люботинські тупики"). У цьому місці є технічна можливість організувати продаж квитків. Така система, коли для виходу до міста потрібно оплатити проїзд, працює на вокзалі "Харків-Левада", а також на Північному терміналі Південного вокзалу. "Наше завдання - привчити пасажирів оплачувати проїзд. Сьогодні, у другий день акції, пасажирів без квитків стало набагато менше. Вони стали купувати квитки на своїх станціях, і значить - наша мета досягнута. Коли закінчити проведення акції, ми ще не визначали", - зазначив начальник вокзалу.

Довідка "SQ". На Південному вокзалі у Харкові з 11 жовтня пасажирів двох приміських електропоїздів не пускають до міста без пред'явлення квитка. Для цього організоване оточення електропоїздів на одній з платформ вокзалу. Щоб потрапити до міста, потрібно пред'явити квиток до Харкова або ж купити квиток у касі, що спеціально працює всередині оточення.

В оточенні задіяні працівники міліції і кінологи з собаками. Інформація про неприпустимість безквиткового проїзду доводилася до пасажирів за допомогою мегафону. Пільгові студентські квитки в касі всередині оточення не продавалися. Вартість квитка для всіх пасажирів була однаковою і склала 3 грн.