Індустріальна група "УПЭК" (Харків) завершила впровадження й передачу в промислову експлуатацію комплексної системи автоматизації (КСА) конструкторсько-технологічної підготовки й комп'ютерного супроводу машинобудівного виробництва. Про це  "SQ" повідомили в прес-службі "УПЕК". Як повідомив президент "УПЕК" Анатолій Гіршфельд, КСА-2008, якою охоплено 430 робочих місць на всіх підприємствах і профільних інженерних центрах "УПЕК", не має аналогів в Україні і є одною з найбільших у Східній Європі.

Проект створення КСА стартував наприкінці 2008 р., реалізований разом з інженерно-консалтинговою компанією "ПРОТЕХНОЛОДЖИЗ" (Росія) на базі інтегрованих "CAD/CAM/PLM"-рішень і програмних продуктів платформи "Pro/ENGіNEER-Wіndchіll" компанії "РТС" (США). У рамках проекту створений комплекс технологічної підготовки виробництва на базі систем "Wіndchіll MPMLіnk" й "ВЕРТИКАЛЬ" компанії "АСКОН" (Росія). Було проведене навчання 530 співробітників за 43-ма навчальними курсами.
 

Довідка "SQ". Індустріальна група "УПЭК" спеціалізується на виробництві комплектуючих, вузлів й устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної й металургійної галузей. У складі групи ВАТ "Харківський підшипниковий завод", ВАТ "Оскільский підшипниковий завод ХАРП" (Росія), ЗАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод", ТОВ "Українська ливарна компанія", ВАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш", ВАТ "Харківський верстатобудівний завод "Харверст". Консолідований обсяг продаж підприємств групи в 2009 р. склав 808,3 млн.грн. (в 2008 р. - 1,25 млрд.грн.).