Харківський протезний завод отримав завдання розробити інвалідний візок світового рівня. При розробці враховуються побажання інвалідів. Про це 12 травня після телемосту за участю віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, Харківський протезний завод - один з найпотужніших в Україні. "Ми скористаємося інформацією, яку в ході телемосту дав віце-прем'єр, про те, що візки українського виробництва будуть продавати за кордон", - зазначив І.Шурма.

За його словами, облдержадміністрація вже близько місяця веде роботу з налагодження на протезному заводі виробництва інвалідних візків. "Піде нам назустріч Міністерство соціального захисту чи ні, ми все одно будемо виконувати муніципальне замовлення і закуповувати візки лише для потреб Харківської області. Але це добре, якщо вийде реалізувати потенціал держзамовлення і збільшити обсяг поставок продукції для інвалідів. Коли віце-прем'єр приїде на наш завод і побачить його можливості, він дасть шанс організувати випуск інвалідних візків у Харкові", - заявив І.Шурма.

За його словами, візок буде створений за 3-4 місяці і буде відповідати всім вимогам продукції, яка призначена для реалізації на іноземних ринках. "А якщо у нашого заводу буде замовлення від держави, то таке замовлення приверне до нас іноземних інвесторів", - заявив віце-губернатор.

Він зазначив, що в Харкові й області - близько 8 тисяч інвалідів, яким потрібні візки. "Якщо врахувати, що візки потрібні двох видів - для дому і вулиці, - то потреба у візках складе близько 15 тис.штук. Візки потрібно міняти раз на три роки, тоді потреба на рік складе від 3 до 5 тисяч", - заявив І.Шурма.

Довідка "SQ". 12 травня пройшов телеміст за участю віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка між різними містами України, в тому числі Харковом.