КП "Харківський вагоноремонтний завод" у 2010 р. випустив продукції на 4 млн. 200 тис. грн., що на 700 тис. більше, ніж за 2009 р. Про це 12 травня під час засіданні постійної комісії з транспорту, зв'язку і екології Харківської міськради повідомив генеральний директор підприємства Василь Вітченко.

За його словами, підприємство виграло тендер на капітальний ремонт восьми трамвайних вагонів КП "Міськелектротранс". Окрім цього, вагоноремонтний завод продовжує займатися ремонтом тролейбусів для Кіровограду. "Минулого року ми відремонтували 4 тролейбуси, а в 2011 р. знову ремонтуємо тролейбус для Кіровограда, він готовий уже на 90%", - повідомив В.Вітченко. Вартість ремонту одного тролейбуса становить приблизно 130 тис.грн.

Окрім того, підприємство виробляє трамвайні візки для Києва, наразі сума замовлення складає 1,5 млн. грн. За словами В.Вітченко, КП "Харківський вагоноремонтний завод" зараз бере участь у двох тендерах у двох українських містах на ремонт трамвайних вагонів.

Як підкреслив В.Вітченко, проблемним на заводі залишається виробнича дільниця ремонту електромашин. Ця ділянка оснащена необхідною технікою лише на 60%. "На підприємстві були встановлені старі верстати, які ми самі відновили. Я сподіваюся, що з бюджету міста скоро надійдуть 600 тис.грн., на які наш завод закупить нове необхідне обладнання", - заявив Вітченко.

За його словами, на заводі практично ліквідували заборгованість із зарплати, яка раніше становила 3 ​​млн. грн. Зараз ця заборгованість становить 73 тис.грн. Середня зарплата по підприємству - 2 тис. 226 грн.

Як заявив на комісії директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан, департамент виступив з ініціативою, щоб місто замовило виробництво трамвайних вагонів на своєму ж КП "Харківський вагоноремонтний завод".