ТОВ "НВП "Хартрон-Енерго" розробило систему відеоспостереження для харківського Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Про це повідомив "SQ" голова правління "Хартрону" Микола Вахно. За його словами, в парку буде встановлено 120-140 камер, які дозволять вести спостереження за всіма секторами парку. "Хартрон" виграв на тендері право розробити цю систему відеоспостереження.

Як зазначив Н.Вахно, атракціони парку досить дорогі, тому до створення системи відеоспостереження підійшли на підприємстві серйозно. "Спостереження вестиметься як вдень, так і в темний час доби. Для цього передбачені інфрачервоні відеопристрої", - зазначив М.Вахно.

За його словами, інформація, що зніматиметься з камер, буде записуватися до бази даних. Окрім цього, в парку обладнають диспетчерську, де відео буде виводитися на екрани. У низці випадків камери будуть реагувати на рух, і якщо якась людина виявиться там, де вона знаходитися не повинна, відповідне зображення з'явиться на екранах. Ця опція полегшить роботу оператора диспетчерської.

 

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького реконструюється для створення парку розваг. На території парку встановлюються майданчики й атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для доміношніков, контактний зоопарк та інші об'єкти.

У парку також установлять шість декоративних конструкцій: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У міському бюджеті на 2012 р. закладено 50 млн.грн. на комплексну реконструкцію парку. 2 лютого міськрада виділила ще 16,1 млн. грн. на фінансову підтримку парку.