Компания "Майкрософт" предложила сделать Харьков центром разработки и выпуска электронных учебниковКомпанія "Майкрософт Україна" запропонувала зробити Харків центром розробки і випуску високотехнологічних пристроїв. Це питання обговорювалося на зустрічі харківського міського голови Геннадія Кернеса з представниками компанії 11 лютого. Під час бесіди сторони обговорили перспективи співпраці компанії та міста в рамках національного проекту "Відкритий світ". Про це "SQ" повідомили в прес-службі Харківської міськради.

За словами директора з роботи з корпоративними замовниками та партнерами компанії "Майкрософт Україна" В'ячеслава Артамонова, Харків став першим з регіонів, який виступив з ініціативою розробки проекту електронного підручника та електронного навчання в рамках національного проекту "Відкритий світ". Представник компанії запропонував Г.Кернесу повну підтримку в цьому напрямку, зокрема - технологічну підтримку фахівців "Майкрософт" у розробці програмного забезпечення для пристроїв, які можуть випускатися на підприємствах Харкова, а також - концепцію розробки нових пристроїв.

"Ми надамо можливість і підтримку, можливо - фінансову, для розробки тут пристроїв, здатних замінити імпортні пристрої для читання електронних книг, а також комп'ютерних пристроїв для навчання. Ми готові запросити до співпраці інші американські високотехнологічні компанії і зробити Харків центром технологічних розробок", - заявив В.Артамонов.

За словами Г.Кернеса, Харків сьогодні працює над тим, щоб завоювати довіру й отримати право розробки і реалізації у нас проекту "Відкритий світ". Це можуть робити наші підприємства, які займалися в свій час системами управління. Для них це буде більш логічно і зрозуміло. Крім того, це створення нових робочих місць, а також нових перспектив і технологій, яких потребує сучасне покоління. Тому ми приймаємо вашу пропозицію", - зазначив він.

Мер повідомив, що місто веде переговори про можливість участі в цьому національному проекті.

Довідка "SQ". 25 серпня 2010 р. Комітет з економічних реформ визначив перелік і концепції національних проектів, реалізація яких матиме вплив на соціально-економічний розвиток України, поліпшення якості життя громадян та підвищення рівня національної безпеки. Проект "Відкритий світ" передбачає стандартизацію та уніфікацію методик навчання та впровадження інформаційно-комп'ютерних технологій в систему управління освітніми установами. Як заявив глобальний директор програм державно-приватного партнерства корпорації "Майкрософт" Джойс Фернандес, компанія стане стратегічним партнером проекту "Відкритий світ: створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня".