Повернення вкладів клієнтам банку "Надра" почнеться після збільшення його капіталу. Про це заявив глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов у відеозверненні на сайті НБУ. Він зазначив, що капіталізація банку буде здійснена за кошти приватного інвестора, хоча не виключив виділення державної допомоги.

Голова Нацбанку повідомив про стан справ у банку "Надра", нагадавши, що 11 лютого завершився 2-річний термін дії його тимчасової адміністрації. "Протягом цих двох років відбулися значні позитивні зрушення у діяльності банку" Надра ", зокрема, виконані зобов'язання перед клієнтами на суму близько 9 млрд. грн., реструктуризована заборгованість на суму близько 900 млн дол. Результат поточної діяльності за 2010 р. прибутковий. Отже, банк працює", - підкреслив С.Арбузов. Разом з тим, за його словами, остаточне відновлення роботи банку вимагає проведення його додаткової капіталізації, насамперед за рахунок коштів приватного інвестора. Він також повідомив, що НБУ вирішив продовжити термін дії тимчасової адміністрації.

Крім того, С.Арбузов повідомив, що найближчим часом почнуться виплати вкладникам банку "Родовід". За його словами, уряд разом з Нацбанком ухвалив таке рішення і оголосить його найближчим часом. (http://podrobnosti.ua)

Довідка "SQ". Банк "Надра" є одним з чотирьох проблемних українських банків ("Укргазбанк", "Родовід Банк", банк "Київ"), питання по якому має вирішитися урядом найближчим часом.

Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що російські банки в Україні працюють у дуже вузькій сфері. Про це він заявив на засіданні українсько-російського форуму "Партнерство України та Росії в нових реаліях європейської та євразійської інтеграції". "Ваші три найбільших банки з 10 російських що фінансують? .. Куди вкладають? В банківський сектор, у фінансовий сектор і кредити дають уряду. А що, можна назвати якийсь інноваційний проект? Ні. У деяких одразу виникає питання, а для чого тут російські банки, якщо тільки така вузька смужка працює в Україні? Чи завдання поставлене таке - брати участь у приватизації стратегічних об'єктів і допомагати уряду затикати діри", - зазначив Л.Кучма. (http : / / www.unian.net)

Довідка "SQ". 8 червня 2010 України отримала від російського "Внешторгбанку" на 6 місяців кредит у розмірі 2 млрд. дол для покриття дефіциту державного бюджету під 6,7% річних з правом триразовою пролонгації.

"Universal Bank" відкриє в Харкові експертний центр (на Червоношкільної набережної, 22). Відкриття центру відбудеться в рамках стратегії активної підтримки клієнтів бізнес-сегменту, яку банк має намір реалізовувати протягом 2011 р. Окрім Харкова, такі центри будуть працювати в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Запоріжжі та Одесі. Експертний центр буде надавати повний спектр продуктів та послуг як для фізичних, так і юридичних осіб, включаючи середній і великий корпоративний бізнес. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ВАТ "Універсал Банк" (м.Київ, раніше - банк "Універсальний") заснований 1994 р. Банк входить до складу групи банків "Eurobank EFG", яка є частиною міжнародної "EFG Grouр". За даними АУБ, на 1 січня за активами банк займав 24-е місце (8,58 млрд.грн.) серед 153 українських банків.
 

У "Марфін Банк" проведені зміни в організаційній структурі. Джордж Скордіс переведений на посаду виконавчого директора з питань фінансів і бек-офісу. Анастас Коккін переведений на посаду Директора з правових питань. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Марфін Банк" входить у велику європейську фінансову структуру "Marfin Popular Bank" (Кіпр). За даними АУБ, на 1 січня за активами банк занімал 37-е місце (4,1 млрд.грн.) серед 153 українських банків.