АТ "УкрСиббанк" продало 116 своїх банкоматів мережі "Євронет Україна" (дочірня компанія американської "Euronet Worldwide"). Як повідомив "Коммерсантъ" з посиланням на джерело в банку, продані банкомати, які знаходяться поза відділеннями банку - в мережевих магазинах, супермаркетах, а також в аеропортах. Банкомати розміщені в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові. "Передача пройде в листопаді-грудні. Умови обслуговування клієнтів у переданих банкоматах не зміняться: знімати готівку можна буде за тарифами, встановленими в нашому банку, - заявили в "УкрСиббанку". - Ці банкомати залишаться на колишніх місцях, і до кінця року на них будуть бренди банку та компанії "Євронет Україна".

Як повідомили в банку, співпрацювати установи розпочали ще у 2009 р.: з 15 травня власники платіжних карт "УкрСиббанку" отримали право знімати гроші в банкоматах мережі "Євронет Україна" за тарифами банку. У власності "УкрСиббанку" залишаються 1559 банкоматів (дані на 1 жовтня); це третя за розміром мережа в країні після мереж "ПриватБанку" і "Райффайзен Банку Аваль".

Як повідомило видання, кілька тижнів тому незалежна банкоматна мережа "Євронет Україна" розіслала банкам пропозицію продати їй свої банкомати з подальшим переведенням їх на аутсорсинг мережі. Поки пропозицію прийняв тільки "УкрСиббанк". "Стратегія "Євронет" полягає у розвитку незалежної мережі банкоматів шляхом консолідації та викупу мереж інших банків. "Ми будемо використовувати єдину модель з викупу та управління банкоматами, як та, яку реалізуємо з "УкрСиббанком", - заявив керівний директор "Євронет Україна" Єгор Мусатов.

Довідка "SQ". АТ "УкрСиббанк" (Харків) зареєстрований 18 червня 1990 р. Регіональна мережа нараховує більше 700 відділень по всій території Україні. Клієнтами "УкрСиббанку" є 69 тис. підприємств України, кількість рахунків фізичних осіб перевищує 3,8 млн. Входить до групи найбільших банків за класифікацією НБУ. 99,9% акцій АТ "УкрСиббанк" належить міжнародній фінансовій групі "BNP Paribas Group".

Усього в Україні на 1 жовтня діяло 31,676 тис. банкоматів.