З 14 тис.га, засіяних у 2011 р. озиминою у Зачепилівському районі посіви зійшли тільки на 4,2 тис.га. Про це 10 листопада повідомила "SQ" голова райдержадміністрації Лідія Кобильська. За її словами, і озимина, що зійшла, перебуває у поганому стані. Особливо складне становище у посіяних сортів озимої пшениці одеської селекції "Антонівка" і "Загадка".

Як зазначила Л.Кобильська, в інших районах області ситуація краща, а в Зачепилівському практично не було дощів. За вересень випало 16 мм опадів за середньої вересневої норми в 168 - 170 мм. Керівники сільгосппідприємств працюють над вирішенням проблеми і готують план пересіву озимини. Розробляється нова структура посівів. "Остаточного варіанту схеми ще немає, тому що ми все не залишаємо надії на те, що озимина зійде. Якщо випаде сніг і буде теплий листопад, можливо, ситуація виправиться, але такого врожаю, як у 2011 р., у районі вже не буде" , - зазначила Л.Кобильська.

Довідка "SQ". Понад 65% озимини у Харківській області на 4 листопада перебувають у хорошому або задовільному стані. Хороші посіви зійшли на 312 тис. га з 476 тис. га. Кращі показники з озимини - в Ізюмському, Дворічанському, Балаклійському і Куп'янському районах, найгірші - у Зачепилівському, Красноградському, Валківському, Коломацькому, Краснокутському та Золочівському районах.