ДП "ІОМЗ-Холдинг" (м. Ізюм, Харківська обл.) вирішено ліквідувати з приєднанням залишкового майна підприємства до Ізюмського казенного приладобудівного заводу. Про це 11 листопада повідомив "SQ" перший заступник начальника Головного управління промисловості транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Микола Борисенко. За його словами, це рішення потрібно було прийняти ще давно. У числі решти активів ДП - великий заводський виробничий корпус. У процесі санації "ІОМЗ-Холдингу" цей корпус намагалися продати, але виявилося, що покупців немає.

За словами М.Борисенка, рішення про ліквідацію буде запропоновано суду. Коли суд прийме відповідну постанову, почнеться процедура ліквідації, призначать ліквідатора.

М.Борисенко також зазначив, що до затяжних процесівтналежить і процес банкрутства Куп'янського ливарного заводу, який зараз знаходиться в процедурі ліквідації. Йде розрахунок з кредиторами, в першу чергу, з боргами із зарплати.

Довідка "SQ". Ізюмський оптико-механічний завод (ІОМЗ) виробляв оправи для окулярів з пластмаси та металу, очкові лінзи і сонцезахисні окуляри, а також окуляри для людей зі слабким зором. Першим виробництвом, яке довелося закрити під тиском китайських товарів, було виробництво оправ, потім стали знижуватися обсяги виробництва інших видів продукції. У 1998 р. на ІОМЗ була проведена реструктуризація, в результаті якої його правонаступником стала ДП "ІОМЗ-Холдинг". Виробнича потужність заводу становила 10 млн. лінз і 2 млн. оправ в рік.