Директором ДП "Харківський завод шампанських" зараз працює Юрій Раїна. Про це 11 листопада повідомив "SQ" перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Микола Борисенко. За його словами, ситуація на підприємстві нормалізувалася.

Довідка "SQ". Арбітражний керівник Харківським заводом шампанських вин (ХЗШВ) Оксана Бідна 25 жовтня надала на заводі рішення суду, згідно якого вона призначена виконуючим обов'язки директора підприємства. Також вона принесла рішення суду про відсторонення від обов'язків колишнього керівника підприємства Юрія Раїни (цього дня Ю.Раїна був у Києві у відрядженні).

У той же день Ю.Раїна заявив "SQ", що його ніхто не звільняв. "Завод захопили якісь молодці двометрового зросту, не пред'являючи нікому документів. О.Бідна пише накази і всіх звільняє. Це беззаконня. Це навіть складно коментувати. Працівники заводу дзвонили в міліцію, але поки немає реакції. Я планую звернутися за допомогою до міністра агропромислового комплексу Миколи Присяжнюка", - заявив 25 жовтня Ю.Раїна.

Як заявив 26 жовтня перший заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Бабаєв, новий керівник заводу шампанських вин О.Бідная впорається зі своїми обов'язками. За його словами, кандидатура О.Бідної була схвалена Міністерством аграрної політики. Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін, 19 жовтня Харківський господарський апеляційний суд призначив нового керівника ХЗШВ.

Завод виробляє шампанські та інші вина. Виробнича потужність заводу - 20 млн. пляшок на рік. У квітні 2009 р. слідчий відділ управління СБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розкрадання майна ХЗШВ на 58 млн. 367 тис.грн. посадовими особами підприємства. У той час директором заводу працював О.Худенко, якого підозрюють у привласненні майна підприємства в особливо великих розмірах.