Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) оголосило тендер на придбання пасажирських поїздів, які можуть працювати одночасно на постійному і змінному струмі. Про це 11 жовтня на нараді з підбиття підсумків роботи підприємства повідомив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. За його словами, зараз потенційні учасники тендера готують документацію. Через її великий обсяг один з учасників тендеру з Чехії попросив на тиждень продовжити терміни підготовки. Учаснику тендеру пішли назустріч, і тендер відбудеться 7 або 4 листопада 2010 р.

Як повідомив В.Остапчук, потяги планується пустити на маршрути від Куп'янська до Харкова, від Харкова до Полтави, Кременчука, а також на інші маршрути, які пройдуть через ст.Гребінка. Потяги двоповерхові, в них шість вагонів. Поїзд може розвивати швидкість близько 160 км/год. В умовах тендеру обумовлено, що один потяг повинен бути поставлений Південної залізниці в кінці 2011 р., другий - у березні 2012 р. Поїзд будуть іспользоватсья в ході Євро-2012 р.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.

Південна залізниця проходить територією шести областей України, в тому числі Полтавській. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові.