Об'єднання газопромислового управління (ГПУ) "Шебелинкагазвидобування" та ГПУ "Харківгазвидобування" практично закінчене. Про це повідомив "SQ" генеральний директор ГПУ "Шебелинкагазвидобування" Юрій Фесенко. За його словами, формально процедура ліквідації ГПУ "Харківгазвидобування" завершиться 25 лютого, коли буде підписаний акт приймання-передачі майна.

За словами Ю.Фесенка, нове об'єднанне підприємство вже почало роботу. "Промисли з видобутку вуглеводнів працюють, як і працювали раніше, а в будівлі управління колишнього "Харківгазвидобування" сьогодні виробничо-диспетчерська ділянка, яка координує промисли (зокрема, Юліївський та Перещепинський). У результаті реорганізації скоротили 80 осіб. (персонал "Харківгазвидобування" - 1350 тис. осіб. - "SQ")", - відзначив Ю.Фесенко.

Довідка "SQ". Газопромислове управління (ГПУ) "Харківгазвидобування" ліквідовано за протоколом № 189 засідання правління НАК "Нафтогаз Україна" від 17.09.2010 р. ГПУ "Харківгазвидобування" було створено на підставі постанови Кабміну № 1173 "Про розмежування функцій видобутку, транспортування, зберігання і реалізації природного газу "від 24 липня 1998 р. і спільного наказу НАК" Нафтогаз Україна "№ 68/234 і Держкомітету нафтової, газової та нафтопереробної промисловості № 234" Про реорганізацію АТ "Укргазпром" від 6 листопада 1998 р. Газопромислове управління почало виробничу діяльність 1 січня 1999 р. Управління здійснювало видобуток продукції на 19 газоконденсатних родовищах з 200 свердловин.

У Харківській області видобувається 8,6 млрд.куб.м газу на рік, в Україні - 20 млрд.куб.м газу на рік. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" видобуває 7,5 млрд.куб.м газу на рік з 38 родовищ.