КП "Облземпроект", рішення про створення якого було прийняте на сесії Харківської облради в жовтні 2011 р., у кінці січня 2012 р. почне приймати замовлення на землеустрій. Про це 11 січня повідомив "SQ" директор підприємства Федір Каргаполов.

За його словами, підприємство сформоване, набраний штат співробітників, закуплене необхідне обладнання. "Облземпроект" виконуватиме замовлення фізичних осіб та підприємств усіх форм власності. За даними Ф.Каргаполова, поки що штат співробітників "Облземпроекта" становить вісім осіб, з яких шестеро - землевпорядники. За необхідності штат може бути збільшений. Серед закупленого обладнання - сучасне GPS-обладнання, тахеометри та ліцензійні комп'ютерні програми. Якщо буде потрібно, "Облземпроект" включиться до державної програми уточнення меж адміністративних одиниць області та розмежування державних і комунальних земель.

Довідка "SQ". Харківська облрада 27 жовтня 2011 р. на сесії ухвалила рішення про створення комунального підприємства "Облземпроект". Як заявив начальник Головного юридичного управління Харківської облдержадміністрації Костянтин Прокоп'єв, необхідність створення "Облземпроекта" обумовлена ​​прийдешньою земельною реформою, яка передбачає розмежування населених пунктів області.

Як заявив раніше голова ХОДА Михайло Добкін, після створення "Облземпроекта" обласна влада буде переконувати людей користуватися послугами саме комунального підприємства. "Там будуть встановлені законом розцінки, і вони будуть нижчими, ніж ринкові. А фахівців вистачить, щоб безпомилково і швидко оформляти документи. Якщо ми побачимо, що бізнес буде працювати в рамках певних правил і там не буде корупції, - ми розформуємо комунальне підприємство" , - підкреслив губернатор.