Сукупні активи українських банків за 2011 рік збільшилися на 12,4% і на початок цього року досягли 1 трлн. 58,6 млрд. грн. Про це повідомив Національний банк України з посиланням на попередні підсумки діяльності банків. У грошовому виразі приріст склав 116,5 млрд. грн., тобто в середньому щомісячно активи банків приростали на 9,7 млрд. грн. В останньому місяці минулого року банківська система України показала приріст у 14,1 млрд. грн. (Http://delo.ua)

Антимонопольний комітет України дозволив ПАТ "Ощадбанк", ПАТ "Укрексімбанк", ПАТ "АБ "Укргазбанк" та ПАТ "АКБ "Київ" створити ПАТ "Агентство з рефінансування житлових кредитів". Основною метою створення агентства є рефінансування іпотечних кредитів з метою зниження їх вартості для фізичних осіб. За словами заступника голови Національного банку України Юрія Колобова, якщо агентство запрацює в нормальному режимі, то на першому етапі вартість іпотеки вдасться знизити до 14%, а в подальшому - до 12-12,5% річних. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". У липні 2011 р. голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов повідомив про намір "Ощадбанку", "Укрексімбанку", "Укргазбанку" і банку "Київ" створити агентство з рефінансування іпотечних кредитів. Передбачуваний статутний капітал створюваної структури - 35 млн. грн. Будуть випускатися іпотечні облігації, в забезпечення яких будуть прийматися зобов'язання із вже виданих іпотечних кредитів комерційних банків. Кошти, залучені від розміщення облігацій, будуть направлятися до комерційних банків для видачі інших іпотечних кредитів. Передбачається, що перший транш випуску агентством іпотечних облігацій складе 1 млрд. грн. Термін обігу паперів - 3-5 років.

Розмір пакета акцій ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ), що належить ТОВ "СКМ Фінанс" (Донецьк), збільшився з 9857819 акцій, що складало 89, 8708%, до 13212819 акцій, що складає 92,2433% статутного капіталу ПАТ "ПУМБ". Такі дані були отримані банком 10 січня від депозитарію цінних паперів. Про це повідомив банк Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Довідка "SQ". Перший український міжнародний банк (ПУМБ) заснований 1991 р. За класифікацією НБУ входить до першої групи банків (найбільші). Регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 126 відділень. На 1 квітня 2011 р. активи банку - 20 млрд. грн., за 1-й квартал банк отримав 8,4 млн.грн. Найбільшим акціонером банку є ТОВ "СКМ Фінанс", яке контролює бізнесмен Рінат Ахметов.

"ЕРДЕ БАНК" відкрив новий офіс у Житомирі (вул. Вітрука, 9). Як повідомила прес-служба банку, фінустанова продовжує активно розвивати філіальну мережу, відкриваючи нові відділення у містах України. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ВАТ "ЕРДЕ Банк" (Київ) входить до фінансово-промислового холдингу "Корпорація UBG" (усього до нього входить 14 підприємств). У грудні 2006 р. ВАТ "РД БАНК" зареєстроване Національним банком України зі статутним фондом 65,95 млн. грн. У серпні 2007 р. "РД БАНК" змінив свою назву на "ЕРДЕ БАНК". Входить до групи невеликих банків.