В Харьковской области раскрыт конвертационный центр с миллиардным оборотомСпівробітники Управління податкової міліції ДПА в Харківській області спільно з працівниками прокуратури та Міжрегіонального управління оперативного документування та оперативно-технічного управління УСБУ в Харківській області викрили конвертаційний центр. Про це повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції.

За даними податківців, конвертаційний центр організував 42-річний уродженець Німеччини і ще два співвиконавці. Протягом 2010-2011 рр. вони документально оформляли неіснуючі (безтоварні) операції на придбання і продаж товарів (робіт, послуг). На підставі документів замовники відображали в бухгалтерському та податковому обліках незаконне формування податкового кредиту та занижували зобов'язання з ПДВ та податку на прибуток. За час діяльності "конвертаційного центру" через рахунки підконтрольних фіктивних підприємств було переведено у готівку понад 1 млрд.грн.

Як відзначили в прес-службі, одного з організаторів затримали при транспортуванні "проконвертованих" грошей. У приміщеннях, які використовували підозрювані, були вилучені наявні грошові кошти на суму 1,8 млн.грн., 1 тис. дол., 5 печаток і чекових книжок підконтрольних учасникам злочинної діяльності "транзитних" підприємств та бухгалтерська документація. Керівник конвертаційного центру та співвиконавці затримані згідно ст.115 КПК України. Тривають слідчі заходи.