За 9 місяців 2011 р. сукупний регулятивний капітал українських банків збільшився на 13,3 млрд. грн. (або на 8,3%) - до 174,2 млрд. грн. У вересні сукупний регулятивний капітал банків України зріс на 1,1 млрд. грн., або на 0,6%. Зокрема, у вересні рішення про збільшення статутного капіталу на 1,5 млрд. грн. прийняли акціонери "Дельта Банку" і власники "Легбанк", докапіталізація якого складе 60 млн. грн. Також має намір збільшити статутний капітал на 50 млн. грн. банк "Російський Стандарт", підконтрольний російському бізнесменові Рустаму Таріку. Влітку про плани збільшити статутний капітал заявило кілька невеликих фінустанов: банк "Велес", "Профінбанк", "Авант-Банк" і банк "Земельний капітал". (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". Регулятивний капітал банку складається з основного капіталу та додаткового капіталу. До основного капіталу включаються фактично сплачений статутний капітал, а також розкриті резерви, створені або збільшені за рахунок нерозподіленого прибутку (дивіденди, емісійний прибуток, резервні фонди, загальні резерви). Додатковий капітал складається з резервів під стандартну заборгованість банків і клієнтів, субординованого боргу, нерозподіленого прибутку минулих років.

Банк "Кредит Дніпро" відкрив у Чернівцях відділення "Буковинське" (вул. Бетховена, 6). Як повідомила прес-служба банку, "Буковинське" стане дев'яностим відділенням регіональної мережі банку "Кредит Дніпро". Відкриття нового відділення банку в історичній частині Чернівців приурочено до Дня міста. Банк найближчим часом планує відкрити відділення у Донецьку, Житомирі та Харкові. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Банк "Кредит Дніпро" (Дніпропетровськ) засноване 1993 р. Універсальна банківська установа, надає повний комплекс банківських послуг. Входить до числа великих банків України за класифікацією НБУ. Філіальна мережа банку налічує близько 90 відділень у 15 областях України, включаючи Київ і міста-мільйонники. Власником банку є підприємець і меценат Віктор Пінчук.

Рейтингове агентство "IBI-Rating" оновило кредитний рейтинг АТ "Імексбанк" і його облігацій серії А. За результатами поновлення кредитний рейтинг підтверджений на рівні uaBBB, з прогнозом "стабільний". Для проведення аналітичного дослідження були використані фінансова звітність за I півріччя 2011 р., планові показники діяльності на 2011-2012 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною. Певний кредитний рейтинг, зокрема, відображає достатні показники капіталізації банку; прийнятну диверсифікацію клієнтського кредитного портфеля; хорошу диверсифікацію ресурсної бази за основними кредиторами; підтримання високих показників ліквідності за рахунок коштів НБУ, наданих у рамках програми рефінансування (http://www.ukrbanks. info)

Довідка "SQ". АТ "Імексбанк" (Одеса) зареєстроване 1994 р. Входить до групи великих банків. На 1 травня 2011 р. регулятивний капітал банку перевищив 1 млрд.грн. У банку обслуговується понад 22 тис. клієнтів - юридичних осіб і більше 822 тис.клієнтів - фізичних осіб. Регіональна мережа налічує близько 500 підрозділів. Банк у 2010 р. відновив роботу з розвитку мережі структурних підрозділів. За цей час нові відділення банку були відкриті в Києві, Білій Церкві, Кривому Розі, Одесі, Миколаєві, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Харкові, Вінниці та інших міст України.

Всеукраїнський благодійний фонд "Соціальне партнерство" за підтримки "Правекс-банку", "Microsoft Ukraine", компанії "IDEA" відкрив у Києві комп'ютерний клас, у якому основи програмування зможуть вивчити безпритульні, члени малозабезпечених сімей, нарко- та алкозалежні громадяни. Комп'ютерний клас містить 10 навчальних місць з ліцензійним програмним забезпеченням та спеціальними навчальними програмами. Програма розрахована на 8 курсів. Після закінчення кожен студент буде здавати іспит, після чого отримає сертифікат програми "Microsoft Unlimited Potential". (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АКБ "Правекс-Банк" (Київ) заснований 1992 р. Єдиним його акціонером на 1 квітня 2010 р. був банк "Intesa Sanpaolo" (Італія). Входить до 2-ї групи банків (великі). На 1 травня 2011 р. активи банку - 6,09 млрд.грн., капітал - 732 млн.грн., регіональна мережа- 427 відділень.