Світовий банк надасть "Укрексімбанку" в рамках Проекту з енергоефективності під державні гарантії кредитні ресурси в обсязі 200 млн. дол. США терміном до 30 років. Відповідні угоди 10 червня підписали голова правління ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" Микола Удовиченко та директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер. Проект з енергоефективності спрямований на зниження енергоємності в промисловості України та зменшення втрат енергії в комунальному секторі, зокрема, в теплопостачанні, із залученням збалансованого фінансового посередництва. За рахунок отриманих коштів "Укрексімбанк" буде надавати середньо-і довгострокові кредити на фінансування енергоефективних інвестиційних проектів, у тому числі і через інші комерційні банки. Відбір кінцевих позичальників та банків-учасників проекту буде здійснюватися відповідно до певних спільно зі Світовим банком умовами прийнятності, що передбачають зменшення споживання енергії та фінансову стійкість. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Державний експортно-імпортний банк" ("Укрексімбанк") засноване 1992 р. Усі акції банку належать державі. Входить до групи найбільших банків за рейтингом НБУ. "Укрексімбанк" співпрацює з такими міжнародними фінансовими організаціями, як Світовий банк, ЄБРР, KfW, NIB, IFC, із закордонними банками та фінансово-кредитними інститутами. У березні 2011 р. Кабінет міністрів України прийняв рішення про доцільність залучення позики Світового банку. Згідно з розпорядженням президента України у квітні цього року делегацією України на чолі з М.Удовиченком були успішно проведені офіційні переговори за проектом. 17 травня 2011 р. Рада виконавчих директорів Світового банку на своєму засіданні остаточно схвалила проект по енергоефективності. Наступним етапом у здобутті досягнутими угодами сили має стати їх ратифікація Верховною Радою України.

Австрійський "Raiffeisen International Bank-Holding AG" до початку червня збільшив участь у статутному капіталі українського "Райффайзен Банку Аваль" до 96,37% з 96,18%. "Збільшення пакета акцій відбулося відповідно до умов корпоративної реорганізації групи "Raiffeisen", згідно з якими "Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG" безвідклично передав у власність "Raiffeisen International Bank-Holding AG" без права зворотної вимоги акції банку, які зберігалися на рахунках у цінних паперах зберігача "Райффайзен Банку Аваль", - йдеться в повідомленні банку. (http://kontrakty.ua)

Довідка "SQ". "Райффайзен Банк Аваль" (раніше - банк "Аваль") засновае 1992 р. За розміром чистих активів на початок квітня 2011 р. (54,886 млрд. грн.) банк займав 4-е місце в Україні.

Наглядова рада ПАТ "АКБ "Київ" рішенням від 8 червня обрала заступниками голови правління банку Віктора Дергуна, Ганну Сидорову та Ігоря Волошина. Цим же рішенням членом правління банку, відповідальним за внутрішню банківську систему запобігання легалізації (відмивання) прибутків, одержаних злочинним шляхом, обраний Сергій Довбня. Так, склад правління банку є таким: голова правління - Світлана Скосірська, перший заступник голови правління - Валентин Обштир, заступники голови правління Олег Голуб, В.Дергун, Г.Сидорова та І.Волошин, а також директор департаменту фінансового моніторингу С.Довбня. (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "АКБ "Київ" засноване 1993 р. Банк надає повний спектр послуг приватним і корпоративним клієнтам, є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, має статус уповноваженого банку з роботи з векселями Пенсійного фонду, є членом систем "SWIFT" та НСМЕП. Роздрібна мережа банку на 10 червня включає Головний офіс і 37 відділень у 10 областях України, в тому числі в м. Києві й області - 26 відділень. 99,94% акцій банку належить державі в особі Кабінету міністрів. Позитивний фінансовий результат банку за I квартал 2011 р. склав 3,7 млн. грн, чисті активи - 2,76 млрд. грн., кредитний портфель - 3,615 млрд. грн.