Південна залізниця в 2012 р. планує збільшити вантажообіг до 23,3 млрд. тонно-кілометрів, що на 10,5% більше, ніж в 2011 р. Про це повідомили "SQ" в прес-службі Південної залізниці. Обсяг навантаження зі своїх станцій дорога планує довести до 29,9 млн.т вантажів. Очікується, що доходи від усіх видів діяльності дороги складуть 8,3 млрд.грн (на 16,1% більше), чистий прибуток складе 68,9 млн.грн., перерахування до держбюджету та цільових фондів - 0,9 млрд.грн.

Як зазначив начальник дороги Віктор Остапчук, основним завданням року є завершення і здача об'єктів, які включені в програму підготовки до проведення Євро-2012, а також відкриття з середини травня 2012 руху на швидкісних ділянках дороги з використанням швидкісних потягів "Hyundai" і "Skoda".

За словами В.Остапчука, в поле зору керівництва "Укрзалізниці" також знаходяться перспектива організації швидкісного залізничного сполучення між Москвою (Росія), Харковом та іншими містами-мільйонниками Україні (зокрема, Дніпропетровськом та Донецьком), а також електрифікація напрямку Ворожба-Суми. Техніко-економічне обгрунтування електрифікації вже проходить експертизу в спеціалізованій державній експертній організації "Центральна служба Української державної будівельної експертизи".