Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) у середині квітня може прийняти рішення про підвищення цін на газ для населення. Як передав "УНІАН", про це 10 березня під час прямої телефонної лінії, організованої газетою "Комсомольська правда" в Україні", повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха. Він зазначив, що НКРЕ вже розглядає питання підвищення цін на газ, проте не уточнив інших подробиць.

У прес-службі НКРЕ поки не коментують цю заяву.

Довідка "SQ". Проект меморандуму уряду України і Міжнародного валютного фонду в рамках другого перегляду програми співпраці передбачає підвищення до липня 2011 р. цін на природний газ для населення в цілому на 30%. Поступове підвищення внутрішніх цін на природний газ до економічно обгрунтованого рівня є одним із зобов'язань України в рамках співпраці з МВФ.

НКРЕ своїми постановами від 13 липня 2010 р. збільшила з 1 серпня на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.