"Родовід Банк" збільшив ліміт на зняття готівки з карток зі 100 до 150 грн. на день. Про це йдеться в повідомленні фінустанови. "Починаючи з 9 лютого 2011 р., для виконання зобов'язань перед утримувачами платіжних карток АТ "Родовід Банк" відновлює операції з платіжними картками в тих лімітах, які діяли до 26 січня 2011 р., а для вкладників - у збільшених добових обмеженнях - 150 гривень на добу за операціями зняття готівкових коштів", - наголошується в повідомленні. За безготівковими операціями із застосуванням платіжних карт ліміт збільшений з 1 тис. грн. на день до 1,75 тис. грн. на день. Обслуговування платіжних карт, емітованих банком, здійснюється в касах і банкоматах самого "Родовід Банку", а також у торговельних точках, де встановлені його POS-термінали. (Http://www.rodovidbank.com)

Довідка "SQ". ПАТ "Родовід Банк" зареєстровано 1990 р., за класифікацією НБУ входить до групи великих банків. У липні 2009 р. у рамках програми рекапіталізації (на суму 2,809 млрд.грн.) Держава в особі Міністерства фінансів офіційно стала власником 99,97% акцій "Родовід Банку". З 16 березня 2009 р. у банку діє тимчасова адміністрація НБУ. У жовтні 2010 р. банк зменшив ліміт на зняття готівки з платіжних карт з 1 тис. грн. до 100 грн. на день, а також ліміт за безготівковими розрахунками із застосуванням платіжних карт - з 5 тис. грн. до 1 тис. грн. на день. У кінці січня банк припинив видавати вкладникам по 100 грн. на день з вкладів, термін яких закінчився.

Кількість збиткових банків в Україні в 2010 р. порівняно 2009 р. скоротилася в 1,8 рази - до 35 банків. Сумарний збиток таких банків також скоротився більш ніж у 2 рази - до 17227 млн грн. За підсумками минулого року прибутковою була діяльність 140 банків, сумарний прибуток яких склав 4,2 млрд. грн. (більш ніж на 1 млрд. грн. більше, ніж у 2009 р.). На 1 січня 2011 р. ліцензію НБУ на здійснення банківських операцій мали 176 банків. У стані ліквідації перебувають 18 банків. (Http://www.glavred.info)

"Терра Банк" відкрив нову дирекцію в Житомирі (вул. Київська, 59). Клієнтам нової дирекції надається весь спектр банківських послуг. у т.ч. розрахунково-касове обслуговування, використання електронної системи дистанційного обслуговування "Клієнт-Банк", різні види кредитування, розміщення коштів на депозити, випуск та обслуговування пластикових карток міжнародних платіжних систем, проведення операцій купівлі-продажу іноземної валюти. Зараз регіональна мережа банку налічує 29 дирекцій та відділень у 15 областях України та в АР Крим (http://www.ukrbanks.infо)

Нова стодоларова купюра вводиться в обіг у США. Грошовий знак забезпечений декількома захисними елементами, а значить, підробити його буде набагато важче. По-перше, нова банкнота забезпечена захисною 3D-стрічкою синього кольору. Повертаючи купюру, можна буде побачити, як зображені на ній дзвіночки змінюються на цифру 100. При цьому стрічка вплетена в папір, а не надрукована на ній, а значить, підробити нову купюру буде набагато складніше. Банкнота також забезпечена ще однією захисною ниткою і додатковими водяними знаками. Серед нововведень також мікродрук. А деякі об'єкти, зображені на купюрі, змінюють кольору при повороті. Всі ці нововведення підвищили вартість виробництва купюри з 11 до 14 центів. Праворуч від портрета Бенджаміна Франкліна на банкноті знаходиться водяний знак з його ж зображенням, видимий з обох боків банкноти. На комірі Франкліна можна прочитати слова "THE UNITED STATES OF AMERICA" і знайти напис "ONE HUNDRED USA" вздовж золотого пера (http://www.vesti.ru)

Довідка "SQ". Презентація грошового знака відбулася в квітні 2010 р.