Компанія "Спецбудмонтаж-Україна" (Харків) у 2011 р. збільшила на 15% обсяги виробництва порівняно з 2010 р. Про це повідомили "SQ" у компанії.

За словами в.о. керівника "Спецбудмонтаж-Україна" Сергія Жукова, на 2012 р. компанія вже уклала контракти на рівні 2011 р. і очікує збільшення обсягів виробництва на 22%. "2011 р. став періодом стабілізації ринку послуг генерального підряду України. Після рецесії з ринку пішли всі слабкі гравці, а  великі будівельні компанії, що залишилися, минулого року зміцніли настільки, щоб у 2012 р. демонструвати реальне зростання виробництва. Минулий рік також вивів на більш стійкий рівень і "Спецбудмонтаж-Україна", - зазначив він.

У 2011 р. найбільшим замовленням компанії "Спецбудмонтаж-Україна" стала установка комплексу газоочистки заводу "Дніпросталь" (Дніпропетровськ). Завершення всіх робіт на цьому об'єкті заплановане на січень 2012 р. Після введення в експлуатацію підприємство стане найбільшим у Східній Європі електросталеплавильним комплексом.

Окрім того, у 2012 р. компанія відновлює цивільне будівництво, яке протягом останніх двох років фактично не мало попиту на ринку. У другому кварталі 2012 р. "Спецбудмонтаж-Україна" почне реалізацію низки житлових проектів у Харкові та інших регіонах країни. "У 2012 р. зміниться структура виробництва компанії. Якщо минулого року 90% наших замовлень припадало на будівництво промислових об'єктів, а 10% - на зведення торговельно-офісних, то цього роцку відновиться і будівництво житлових будинків. Прогнозована частка цивільного будівництва у структурі виробництва цього року складе близько 34%. Це надзвичайно позитивні зміни, які говорять про поступовий вихід з кризи будівельної галузі України", - підкреслив С.Жуков.

Довідка "SQ". Компанія "Спецбудмонтаж-Україна" заснована 1992 р. Компанія надає комплексне рішення завдань у галузі будівництва промислових, комерційних, житлових та адміністративних об'єктів. За час діяльності підприємство реалізувало більше 70 проектів. До переліку клієнтів компанії, зокрема, входять ЗАТ "Philip Morris Ukraine", "Procter & Gamble Co", ТОВ "Малтюроп", "Лікеро-горілчаний завод "PRIME".