Харківській області з держбюджету виділили 127 млн.грн. на ремонт і утримання доріг. Про це 8 червня на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв'язку повідомила заступник начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Наталія Каплуновська.

За її словами, розподіл коштів по об'єктах належить затвердити на найближчій сесії облради. Як зазначив перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, близько 40 млн.грн. з цієї субвенції припадає на Харків у зв'язку з необхідністю ремонтувати дороги до Євро-2012.

За словами Н.Каплуновської, на майбутній сесії депутатам належить також затвердити розподіл дотації з держбюджету в 6 млн.грн., призначеної для закупівлі палива для машин швидкої медичної допомоги. Проект розподілу цієї дотації розроблений Головним управлінням охорони здоров'я по районах області відповідно до кількості населення і кількістю машин швидкої допомоги.

У вигляді трансфертів містам та районам області передається близько 5 млн.грн., а в обласному бюджеті залишається 799 тис.грн. Ці 799 тис.грн. будуть направлені Харківській обласній клінічній лікарні.

Як зазначила Н.Каплуновська, на розгляд сесії також виноситься питання про розподіл 3,6 млн.грн. з бюджету розвитку області. Зокрема, 200 тис.грн. пропонується виділити ВЕП "Держпром" на поповнення оборотних коштів, 2 млн.грн. - Харківському району на будівництво пішохідного мосту в сел.Васищеве.

За словами Н.Каплуновської, на сесії також планується розглянути питання розподілу 39,7 млн.грн. державної субвенції на соціально-економічний розвиток області.